Wpis z mikrobloga

IMO ta kłótnia tylko udowadnia, że #usa nie były w ogóle zainteresowane realnymi gwarancjami bezpieczeństwa dla #ukraina To miał być byle jaki deal/zawieszenie ognia, żeby Trump mógł odtrąbić sukces i dogadać się z ruskimi w innych kwestiach #polityka
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Thorrand: inicjatywa strategiczna - od 2023 roku posunęli się o 20 km. Rosja to biedne państwo ze słabą armią, nie są w stanie zająć tych 3 obwodów nigdy.
  • Odpowiedz
@Thorrand: i co da oddanie 1/3 ukrainy? jakie gwarancje dostanie? te same co w memorandum budapesztanskim? co stoi na przeszkodzie zeby miesiac pozniej rosjanie znow ruszyli po kolejne obwody?
  • Odpowiedz
@Thorrand: wszystkie potwierdzone wizualnie statystyki potwierdzają że rosjanie ponoszą większe straty od Ukraińców.

To o ile się posunęli Rosjanie przez 2 lata co uważasz za sukces? Rosja to biedny kraj ze słabą armią, nie są w stanie prowadzić nowoczesnej wojny.
  • Odpowiedz
  • 148
@Thorrand: Rosja przegrała wojnę nie osiągnąwszy żadnych celów. To biedne państwo ze słabą armią która nie jest w stanie prowadzić nowoczesnego konfliktu.

Atak na Ukrainę wygląda jak 1 wojna światowa- gdzie agresor nieludzkim wysiłkiem zdobywa 20 km przez dwa lata.
  • Odpowiedz
@Thorrand: ciekawe jest to że boisz się odpowiedzieć o ile rosja posunęła się do przodu przez dwa lata bo jest to żałosna liczba.

Rosja to biedny kraj ze słabą armią.
  • Odpowiedz
@Thorrand: Atakujący ponosi mniejsze straty od obrońcy??? Zwłaszcza po paru latach 3 dniowej operacji wojskowej, gdzie w zasadzie wyprztykali się z większości sprzętu i zaczęli jeździć na osłach??? Ja wiem, że jesteś ruskim trollem, bo nikt normalny o poziomie inteligencji wyższym od poziomu świnki morskiej nie byłby w stanie czegoś takiego napisać, ale ja muszę zadać to pytanie. Czy ty w ogóle czytasz co piszesz? Na odpowiedź nie musisz się
  • Odpowiedz
@Thorrand przecież oddanie tych obwodów ruskim niczego nie gwarantuje. Co to za pokój jak ruscy będą się ciągle wtrącali w sprawy Ukrainy, będą obsadzać swoich ludzi w rządzie a jak się nie uda, to zrobią kolejna "specjalna operację"
  • Odpowiedz