Cześć, około 2 tygodnie temu wziąłem Internet mobilny z zewnętrzną anteną od t-mobile. Internet nieograniczony do 300Mb/s, wszystko byłoby cacy - na speed testach prędkość w okolicach 200-300 Mb/s, upload około 5Mb/s, a ping 40ms, ale cały czas w różnych grach doświadczam utraty pakietów co parę sekund, a raz na 5 minut chwilowe (2-3 sekundowe) rozłączenie. Dzwoniłem na infolinie, podobno utworzyli zgłoszenie, kazali zresetować antenę, co też zrobiłem, ale to nic nie pomogło, nie wiem sam gdzie szukać rozwiązania bo myślę, że sam t-mobile niewiele będzie w stanie zaradzić jak to operatorzy mają w zwyczaju. Ktoś miał podobny problem albo zna się na tych kwestiach i jest w stanie doradzić? Dodam, że poprzedni Internet mobilny miałem od orange z samym modemem i tam nie było takich problemów, a anteny od obu operatorów znajdują się w tym samym miejscu, Internet podłączony jest kablem: Antena (tam jest SIM) -> Router -> Komputer #tmobile #orange #internetmobilny #internet
@gaco123: masz kiepski upload i ping czyli link jest nie za dobry, pokręcić anteną i ustawić w kierunku BTS do którego się łączysz. Zmienić lokalizację anteny i testować.
@gaco123: jeśli to WNC to jest to jego normalne działanie. Czasem pomaga przestawienie go w tryb bridge. Generalnie Wałcz o wymianę na MC889, jak się nie zgodzą to im to oddaj.
@NieoznaczonaReklama: pytanie czy MC889 nie jest do 90Mb/s, tak mowili mi w punkcie T-mobile, mam teraz ten plan 300Mb/s, jak obnizy mi sie prędkość do max 90Mb/s to troche slabo
@gaco123: MC889 wyciąga po 1,2-1,5 Gbps bez problemu, a to co mówią w punkcie to możesz sobie wierzyć, to tak jakbyś wierzył botom od fotowolatiki, za WNC mają prowizje, bo próbują się tego gówna pozbyć na wszelkie sposoby. Znaczy w niektórych lokalizacjach do pracy biurowej i netflixa on się sprawdzi, ale nie do grania
@NieoznaczonaReklama: dzwoniłem do punktu w którym brałem ten Internet, mówili żeby się zgłosić i zobaczą, podpisałem umowę dokładnie 2 tygodnie temu, powinno udać się nawet w razie w. zerwać umowę i podpisać na nowo z nowym sprzętem jakby coś wymyślali
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link