Aktywne Wpisy

Ukiss +83
Z pozoru proste polecenie wywołało niemałe zamieszanie – zdezorientowani byli nie tylko uczniowie, ale również ich rodzice oraz tysiące internautów. W podręczniku czytamy: „Odczytaj godziny na zegarach. Wskaż ten, który nie pasuje do pozostałych, i go przekreśl.” Która odpowiedź jest prawidłowa? W sieci nie brakuje domysłów i teorii – od logicznych po całkiem absurdalne.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola

źródło: Zadanie dla 8-latków
Pobierz
Cześć Wykopowicze,
Muszę się w końcu wygadać, bo przeżywam coś strasznego i kompletnie nie wiem, jak sobie z tym poradzić. Jestem ofiarą stalkingu — mam wrażenie, że ktoś celowo niszczy każdy aspekt mojego życia: pracę, poczucie bezpieczeństwa, zdrowie psychiczne.
Zaczęło się od tego, że odkryłam, że ktoś monitoruje każdy ruch na moim telefonie. Potem odkryłam że ktoś z sąsiadów mnie podsłuchuje. Wszystko, co mówiłam w prywatnych rozmowach, było potem używane przeciwko mnie. Tak zmanipulowano
Muszę się w końcu wygadać, bo przeżywam coś strasznego i kompletnie nie wiem, jak sobie z tym poradzić. Jestem ofiarą stalkingu — mam wrażenie, że ktoś celowo niszczy każdy aspekt mojego życia: pracę, poczucie bezpieczeństwa, zdrowie psychiczne.
Zaczęło się od tego, że odkryłam, że ktoś monitoruje każdy ruch na moim telefonie. Potem odkryłam że ktoś z sąsiadów mnie podsłuchuje. Wszystko, co mówiłam w prywatnych rozmowach, było potem używane przeciwko mnie. Tak zmanipulowano
Najpierw może o tym jak wchodzę w LD.
Nie robię żadnych wildów i innych technik. Mój patent jest taki że nie zamykam szczelnie oczu tzn. zamykam powieki na tyle żeby mieć ciemno ale wyobrażam sobie tak jakbym cały czas patrzył na ścianę i czekam aż "wyświetli się obraz". Jak coś się zaczyna pojawiać to staram się to "wyłapywać" tzn. koncentrować na tym. Wieczorem i tak w 99% nie udaje się wejść w LD bo odpuszczam i zasypiam ale potem zwykle budzę o 6 (bez alarmu) i wtedy mam 50% szans że tym sposobem wejdę w LD. Na 10 prób 5 LD do tej pory. Stan wejścia w LD wygląda trochę dziwnie tzn. jestem świadomy paraliżu sennego i wiem że jak się ruszę to automatycznie koniec snu (co też ma miejsce - wybudzam się w parę sekund). Mam szumy w uszach i głowie ale trwa to tylko chwilę.
W czym problem? Niestety nie jestem zadowolony z jakości tych snów.
Nie umiem nic z tego "zbudować". Niby mam kontrolę ale tak jakby nie do końca. Nie jest to w moim odczuciu sen o LD tylko prawilne LD. Np. rzucam sobie czymś niewidzialnym o ścianę i myślę, kurde przecież to powinna być piłeczka tenisowa, niech się pojawi - i g---o. A nawet jak coś wymuszę to jest słabej jakości i nie do końca takie jakbym chciał. Ciężko też o jakieś wyraziste barwy - wygląda to jak przez mgłę. Zastanawiam się czy da się to jakoś wytrenować? Czy jednak sposób wejścia w LD determinuje jego jakość? LD z testów rzeczywistości są najlepsze bo scenariusz już się rozgrywa i wystarczy przejąć kontrolę. Tu tego nie ma niestety.
#swiadomysen #swiadomesny #swiadomesnienie
Spróbuj poćwiczyć medytację i koncentrację
U mnie najlepiej działało skupienie się na jednym obiekcie/dźwięku/uczuciu i próbowanie dostrzec jak najwięcej szczegółów. Inny sposób to np. próba kręcenia się w kółko najszybciej jak potrafisz, albo darcie ryja najgłośniej jak mogę xD
@De_Fault: Da się, ale to nie działa u wszystkich. Każdy ma swój ulubiony sposób wchodzenia w LD, do wypróbowania jest spora paleta sposobów, to kwestia determinacji i cierpliwości. Jeśli nie satysfakcjonuje cię jakość takich snów to spróbuj inaczej. Masz całe noce na to. ;)
Sposób na wchodzenie przez paraliż senny też jest mocno kontrowersyjny, dla mnie paraliże są nieprzyjemne i staram się
@cooles: czyli jak? przez testy rzeczywistości?
Moim
Jednym ze sposobów jest np znalezienie w pobliżu szafki i założenie, że piłka się tam znajduje, ogólnie wmowienie sobie, że dany obiekt gdzieś jest w pobliżu i trzeba jedynie go znaleźć.
Podobne problemy miałem