Aktywne Wpisy

Volantie +25
To nie prawda ze ciężko jest znaleźć pracę w IT. Wystarczy zejść z zarobkami o 30-40% majac duzo lat doświadczenia i zgodzić się na hybrydę i będzie ok ( ͡º ͜ʖ͡º)
Elegancko rynek r-------y
Koleś 10 lat doswiadczenia w IT (frontend) dostal prace rzucając stawke okolo 600 pln/ day na b2b
#programowanie #programista15k #pracait #programista
Elegancko rynek r-------y
Koleś 10 lat doswiadczenia w IT (frontend) dostal prace rzucając stawke okolo 600 pln/ day na b2b
#programowanie #programista15k #pracait #programista

źródło: temp_file6992621808713280105
Pobierz
moll +70

źródło: 1000016440
Pobierz
#studbaza #pracbaza #przegryw #kariera #programista15k
@jonasz68: Mój brat kończy drugi rok prawa i mówi że nie ma szans zaruchać, tylko dla oskarków to, a oskarki to i u mnie na infie ruchali XD
ja studiowałem eit żeby dowiedzieć się potem że 4000 zł do ręki to jest nieosiągalne nigdy po studiach
pamiętam jak moi koledzy którzy studiowali informatykę śmiali się ze mnie że oni na stażu na 3 roku dostaną więcej niż ja po 3 latach pracy i okazało się to prawdą
wniosek jest taki że system nauczania jest do d--y a polski przemysł nie jest w stanie wchłonąć absolwentów
@elektryczny_mariusz: to jest ten wniosek? XD
Wniosek jest taki, że na te studia idą nieźle matoły jak im się wydaje że skończenie studiów daje pracę
Polibuda w Polsce to scam na miarę Amber Gold. Skończyłem budownictwo, zmarnowałem 5 lat na liczenie całek, rysowanie dróg i liczenie betonu żeby potem się dowiedzieć że pensje w biurze projektowym to będę miał na poziomie minimum, a jak się dorobię tych mitycznych uprawnień to dostanę może 5k netto, na budowie może lepiej bym zarobił ale robiłbym po 12h dziennie + soboty więc godzinowo nie byłoby lepiej.
Polibuda w Polsce to scam na miarę Amber Gold. Skończyłem budownictwo, zmarnowałem 5 lat na liczenie całek, rysowanie dróg i liczenie betonu żeby potem się dowiedzieć że pensje w biurze projektowym to będę miał na poziomie minimum, a jak się dorobię tych mitycznych uprawnień to dostanę może 5k netto, na budowie może lepiej bym zarobił ale robiłbym po 12h dziennie + soboty więc godzinowo nie byłoby lepiej.
Jedyny duży plus takiego kierunku że zawsze się można sprawnie przebranżowić jeszcze raz i od biedy zostać elektrykiem czy cos
@jonasz68: no niestety.
Co gorsza po pogadaniu z absolwentami wyższych uczelni technicznych z Niemiec, USA i Rosji wychodzi że tylko u nas i w Rosji tak jest.
@Makarow: yeap. U mnie ci co zaczęli pracę podczas studiów, studia rzucali lub przenosili się na zaoczne, które też rzucali, bo nie mieli czasu dla siebie.
@Makarow: niczego nie mają oczekiwać, bo studia to nie jest żaden gwarant pracy. Trudność też nie ma żadnego znaczenia. Znaczenie ma to jaki jest popyt na rynku na pracowników z danym wykształceniem i tyle
Tylko możesz do emerytury jednak nie dorobić ¯_(ツ)_/¯
w IT nie ma już miejsca dla juniorów i tylko lekarski gwarantuje stabilną prace.
Nie nastawiaj się że po studiach będziesz zarabiał kokosy. Zastanów sie co możesz zrobić by wraz z doświadczeniem wejsc na inny level zarobków. Jak kończysz studia, zaczynasz prace powiedzmy masz 25 lat, to w wieku 35 lat wchodzisz w swój prime zawodowy i masz 10letnie doświadczenie. Mój znajomy automatyk na b2b( obsługuje 2 firmy w okolicy) kosi 250zl netto/h. Pracuje średnio 100-130h /msc. Jak utkniesz w 1 firmie na kilka
Idź na prawo i szukaj tego sufitu, przeciętny po prawie bez znajomości to może liczyć na palec w dupie a nie fajna wypłatę xd
- często przeglądam Linkedina bo tam widać kto gdzie pracował i teraz co robi
- znalazłem chyba z 30-40% ludzi pracujących w szeroko pojętej obsłudze technicznej budynków i nie mają oni wykształcenia technicznego - oczywiście mają doświadczenie w branży ale nie mieli szkoły - są to jakieś zarządzania ba nawet dużo jest po uczelniach typowo nie technicznych
- elektrykiem można zostać po roku czasu nauki w szkole wieczorowej
-