Aktywne Wpisy

donfallo +566

njay +45
#kupujpolskieprodukty
Majówka zbliża się wielkimi krokami, więc pora na przegląd rynku piwa ;)
Przedstawiam listę najpopularniejszych polskich i zagranicznych producentów piwa. Niestety w tej kategorii polskie piwa stanowią bardzo nikłą mniejszość rynku, ale i tak coś dobrego można znaleźć, nawet więcej, niż by się wydawało!
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach
Majówka zbliża się wielkimi krokami, więc pora na przegląd rynku piwa ;)
Przedstawiam listę najpopularniejszych polskich i zagranicznych producentów piwa. Niestety w tej kategorii polskie piwa stanowią bardzo nikłą mniejszość rynku, ale i tak coś dobrego można znaleźć, nawet więcej, niż by się wydawało!
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach

źródło: temp_file6898235759938719839
Pobierz
Jestem cienki w tym temacie więc się zapytam: jaki minimalnie potrzebny jest procesor dla NASa aby względnie płynnie pracowała na nim takie aplikacje jak:
-SMB
-Plex
-klient torrenta
-#docker z odpalonym N8N
Mam u siebie QNAP TS-251B z 8GB pamięci i zastanawiam się czy warto się bawić w dockera.
Ew. mam opcję na kupno używanego TS-470Pro, ale jeżeli N8N pójdzie na tym co mam to po co kombinować...
Używanie plexa jest kwestią preferencji, nie ma za dużo konkurencji 1:1. Jellyfin? Darmo to uczciwa cena za niego, ma braki.
Jellyfin braki ma i w łapaniu metadanych (sporo musiałem poprawiać ręcznie, do tego nie ma w interfejsie grupowej edycji, a wystarczyłoby móc zaznaczyć kilka i wrzucić np IMDB ID).
Katalogowanie jest czasem dość pracochłonne.
Dodatkowo UI w appce na android tv jest kulawe (wyświetlanie listy), brak w android tv wsparcia dla folderów na
Wiesz, że do Jellyfina jest masa pluginów, dzięki temu możesz dostosować go siebie.
Nie wiem po co foldery na dysku
I wtedy sprawę ratuje właśnie przeglądanie z poziomu folderów.
Nie mam dużej bazy, <2TB
Problem nawet był z Silosem, niby nowe, a dociągnął jakiś stary syf.
I też o to chodzi, że jak dociągnie do plików źle metadane to poprawki już tylko ręcznie dla każdego pliku z osobna.
Masz jakieś repo że sprawdzonymi pluginami? Bo niby masa, ale 90% albo nie działa albo jest mi totalnie zbędne, typu okładki.
Wersja 10.10.3, posadzona na lxc na Ubuntu, ale nie wiem jaki to miałoby mieć wpływ.