Wpis z mikrobloga

Kupuję 3 pokojowe w Warszawie z pomocą wykopu xD. Dzięki ekspertom za waszą pomoc dotychczas – odsiałem kilka inwestycji, np. takich blisko pociągów lub takich gdzie jest tylko bus do centrum bez tramwaju.

Aktualnie decyduję się na Bulwary Praskie (przystanek "Śliwice"), wydaje mi się najbardziej atrakcyjne. Ceny są różne 14-18+ za metr. Proszę o sprowadzenie mnie na ziemie, bo wydaje mi się to najlepsze z dostępnych i chcę znaleźć wady których nie widzę.

Są dwa połączenia tramwajowe i jedno autobusowe pod blokiem. Tramwaj jest bezpośrednio na Świętokrzyską i dalej Marszałkowską w stronę Mokotowa, a drugi gdzieś tam na Wolę. Oba jadą na M1 Ratusz Arsenał i oba docierają na M2 Dworzec Wileński (10-15 minut do M2). Autobus również dociera na M2. Przystanek autobusowy i tramwajowy jest obok siebie, więc można decydować w ostatniej chwili w co się wsiada. Dojazd na Świętokrzyską tramwajem pokazuje np. 23 minut (zależy jak się trafi). Więc uważam, że super komunikacja.

Kolejna sprawa to, że wokół mieszkań nie ma kompletnie żadnych usług, np. restauracji i kawiarni. Ale ja tego nie potrzebuję, a można podjechać na Pragę lub Śródmieście. Są za to bezużyteczne hale przemysłowe itp. Jest ulica Jagiellońska, która jest bardzo ruchliwa, ale mi to nie przeszkadza. Przy otwartych oknach jest tragedia w bloku najbliżej ulicy, a w blokach głębokich jest dobrze. Jest natomiast Wisła, miejsce do biegania itp.

W tej lokacji budują masę inwestycji. Ma powstać gigantyczne osiedle Nowa Praga, ale też Livin' Praga, Home Factory. Również mają zabudować osiedlami cały zielony teren aż do Mostu Grota. Z czasem pewnie powstaną szkoły, przedszkola (aktualnie tego nie potrzebuję), może też rozwinie się jeszcze lepiej komunikacja i usługi.

#warszawa #nieruchomosci #praga #kredythipoteczny
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oficjalne_konto: Te mieszkania w WWA to zawsze jakieś kompromisy.

Np. okolice Metro Art masz pociąg nawet i 40 metrów pod blokiem. XD Galant Ząbkowska masz słabe layouty mieszkań i zero prywatności z okolicznych kamienic. Aleje Jerozolimskie 190 masz tragiczny dojazd do centrum autobusami i giga ulicę pod blokiem. Często jest kiepski dojazd do centrum z przesiadkami.

W Bulwarach Praskich myślę, że nie ma tych wad, a jedyna wada jaka się
  • Odpowiedz
@oficjalne_konto: bedzie jakieś podsumowanie wszystkich inwestycji? było już analizowane metro zachód i urbino?
te bulwary praskie to nie jest głośno od pociągów? nie jestem z warszawy ale kiedyś był taki filmik z balkonu z przejeżdzjącym pociagiem i tak kojarze ze to okolice Jagielońskiej były
  • Odpowiedz
Jest ulica Jagiellońska, która jest bardzo ruchliwa, ale mi to nie przeszkadza.

@oficjalne_konto: Do czasu :) dlugo zamierzasz tam mieszkac? Nie jestem z wawy, ale wyglada na to, ze ta okolica powtorzy sukces mojej we wroclawiu - wszystko zostanie zarabane wrecz nowymi osiedlami, ze halas bedzie 2x wiekszy niz byl a ruch samochodowy nie do zdzierzenia. Tez mam kolo siebie taka droge z duzym natezeniem ruchu, szybko ja zaczalem nienawidzic.
  • Odpowiedz
@oficjalne_konto: tez tak myslalem, nawet mam na balkonie przesuwane antydzwiekowe szyby. Po kilku lat mam dosc halasu, syfu ktory leci mi na balkon i do miekszania, wieczorem jak chce otworzyc balkon, to tez srednio bo albo motocykle czy inni amatorzy szybkiej jazdy golfem 3 w TDi, albo jakies karetki. Na balkonie tez srednio sie siedzi wieczorem, no a ile mozna siedziec za zamknietymi oknami?

Wystarczy ze podjade do znajomego, ktory
  • Odpowiedz
To miejsce jest całkiem spoko, ale ceny mają przesadzone i jeszcze jakiś czas temu twardo się tych cen trzymali. Mnie na początku bardzo się spodobał teren zalewowy, ale tam nie ma przejścia i trzeba na około iść, także XD
Ja np celuje w ~~40m2 to chcieli po 17k i to przesada.

Z drugiej strony rozważałem to
https://www.otodom.pl/pl/inwestycja/swiatovida-bud-b2-ID4sDhp
Tutaj fajne usługi bo galeria, ale dalszy dojazd do centrum
  • Odpowiedz