Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chwil0wyl0gin: nie trzeba podawać numeru telefonu. Ja nigdy tego nie robię, tylko komunikuję się bezpośrednio w OLX - mój numer nie idzie w świat, unikam spamu od oszustów i dodatkowo taki wał jak u OPa by nie przeszedł.
  • Odpowiedz
@Rajev: d-------l mu prokuraturę z tytułu Art. 286. [Oszustwo] § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
  • Odpowiedz
  • 1
@biialas A nie będzie problemu z udowodnieniem "niekorzystnego rozporządzenia własnym mieniem"? Bo jeśli sprzeda za tę samą cenę tylko komuś innemu to co w tym niekorzystnego dla sprzedającego?
  • Odpowiedz
  • 0
@My5z0n: Zgadza się tylko zauważ że numer jest dodawany do ogłoszenia z automatu. Zwykle pilnuję się by go pod koniec edycji zgłoszenia usunąć, jednak czasem zapomnę tego kroku. Co lepsze, usuwając numer telefonu z danych konta, po pewnym czasie i tak on znów się pojawia. Napisałem niedawno do OLX z tym problemem, by usunięto mój numer permanentnie, do czego się zastosowali. Jednak kolejnego dnia aby mój zalogować się do swojego
  • Odpowiedz
  • 0
@Kash: W zasadzie masz rację. Ja kasę dostanę tą samą, gorzej to wygląda w oczach faktycznego pierwszego nabywcy, bo w przyszłości może już u mnie nie dokonać zakupu po takim incydencie.
  • Odpowiedz