Wpis z mikrobloga

#kingdomcomedeliverance #gry #pcmasterrace
65 godzin i jedynka skończona, teraz czas na misje poboczne i DLC. Nie spodziewałbym się, że mnie tak wciągnie xD
Fajnie, że po ostatniej misji, gra stawia nas w rozkroku między 'jedynką' i 'dwójką', zamiast jakiegoś klasycznego ''No Henryk został królem wszechświata, cofnęliśmy cię teraz do momentu sprzed finałowej walki, możesz teraz dokończyć niezałatwione sprawy lub rozpocząć rozgrywkę W NOWEJ GRZE PLUS!!!1111oneoneone''. Niby pierdoła, ale strasznie mi się to podoba xD
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CralencSeedorf: Jest ostatnia bitwa, przerywnik filmowy, epilog gdzie musimy przejść kilka dialogów, dowiadujemy się, że mamy gdzieś zawieźć pewien list i dostajemy misję ''Idź pogadaj z Panem Ptaszkiem''. Jak dobrze pamiętam, bo oglądałem kawałek dwójki, to z tym listem jedziemy gdzieś na początku ''dwójki''.
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: A, no to przed pogadaniem z Ptaszkiem można wrócić do eksploracji. W dwójce po skończeniu wątku głównego też można to zrobić, tylko niektóre zadania poboczne z oczywistych przyczyn są niedostępne.
W ogóle to, że gra kończy się w takim momencie jest dziwne, ale biorąc pod uwagę fakt, że oryginalnie miała skończyć się na walce z Runtem, to i tak nieźle.
  • Odpowiedz
@CralencSeedorf: Byłbym mocno zawiedziony, gdyby gra skończyła się na tamtej walce xD
No ja byłem mocno zaskoczony, jak wyskoczyły mi napisy końcowe, bo takim głównym questem była "Zemsta'' i myślałem, że właśnie na walce z Markwartem się skończy, a wygląda na to, że przeniesie się to na dwójkę, a zapewne i na trzecią część (nie wiem, jak się dwójka kończy więc proszę bez spojlerów xD)
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: Tak bezspojlerowo, to po fabule widać, że to co miało być trylogią upchnęli w dwie gry. Jedynka kończyłaby się na walce z Runtem, dwójka w połowie obecnej dwójki i trójka to druga część obecnej dwójki. Pierwsza mapa w dwójce to przygoda na 60h gdzieś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz