Aktywne Wpisy

AgentGecko +2
Jakiej firmy polecacie gniazdka kupić? Przejrzałem kilka archiwalnych wątków i chyba najczęściej polecane są Simon, Ospel, Karlik i Schneider, ale dopytuję, bo może w 2025 sytuacja się zmieniła? Chodzi oczywiście by było tanio i dobrze (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) a przynajmniej tak żeby nie pójść z torbami i by jakość nie była najpodlejsza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy może lepiej poczekać aż elektryk
Czy może lepiej poczekać aż elektryk

dudi-dudi +747
-Tato ale jak kulig bez śniegu?
-synek bierz kumpli i nie mów nic matce, może nie zauważy.
#zabawa #dziec #zonabijealewolnobiega #dziecinstwo
-synek bierz kumpli i nie mów nic matce, może nie zauważy.
#zabawa #dziec #zonabijealewolnobiega #dziecinstwo

źródło: temp_file8846497379850762879
Pobierz
Mam opcję kupić za niecałe 9000 funtów (około 45k PLN). Warto nie warto? I dlaczego? Drogie są w ogóle koszty utrzymania merola?
Polecacie w ogóle merola jako pierwsze auto czy lepiej coś tańszego wziąć? Ten mi się mega podoba, ale nie chciałbym potem wydawać na utrzymanie niewiadomo ile.
#motoryzacja #uk #samochody #mercedes #auta #pytanie
źródło: mercedes
Pobierz@majkkali: to mega tanio. Na pierwsze auto ok. Nie żal będzie r------ć. Koszty utrzymania będą spore ale jak robisz w UK to pewnie cię stać
jak wyzej, plus, przed zakupem sprawdza sie ile bedzie kosztowac ubezpieczenie uzywajac nr rejestracyjnego samochodu jaki chcesz kupic albo podobnego i porownywarki ofert, na ogloszeniach z reguly nie sa zakrywane te numery, pisze, bo o tym nie wspomniales a ubezpieczenie to czesto spory koszt na poczatku, nawet do pare tys funtow za pierwszy rok u mlodych kierowców.
A nastepnie kup lexusa.
@majkkali ja bym sprawdził ubezpieczenie bo coś czuję że z racji tego że to pierwsze auto może podchodzić nawet pod 50% wartości tego merca ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Auto nowe w cenniku 450k PLN kupuje właściciel firmy bo stac go na ratę leasingu 10k PLN miesięcznie
Leasing się kończy załóżmy po 3 latach. Prezes bierze nowe auto w leasingu, żeby generować koszty.
Auto tej klasy po 4 latach jest warte 50 procent, więc za około 200k PLN bierze je w leasing wykopowy programista za ratę 4k
Wybrać budzet np 50k PLN
Ustawić typ auta kombi sedan suv
Ustawić moc auta
Ustawić przebieg na max 100k km
Wybrać auto z pełną historia
Nieee, podziękuję za chińczyka. Nie ufam. Wolę niemieckie lub japońskie marki.
@majkkali: To nie jest przypadkiem tak, że za takiego merca będziesz miał jakieś powalone ubezpieczenie?
@Djelon: Bardziej powiedziałbym, że coś przede wszystkim czym nauczysz się jeździć.
A nie wszystko co się opłaca warto