✨️ Obserwuj #mirkoanonim Właśnie się dowiedziałem, że moja żona jest w ciąży. Mamy już trójkę dzieci. Mam ponad 40 lat. Czuję się fatalnie. Znowu to wszystko przechodzić. I jeszcze ten lęk czy w tym wieku wszystko będzie ok. A do tego jeszcze nałożyły się kłopoty w pracy. To był zły dzień. #zalesie
@mirko_anonim: Rozumiem. Ja mam dwójkę i w tym wieku (też mam 40) martwiłbym się czy dam radę z kolejnym. Jakoś dasz radę. Niektórzy w tym wieku dopiero zaczynają. Sam zastanawiam się nad wazektomią.
@mirko_anonim chłop 40 lat i nie pomyślał żeby się zabezpieczyć. Jak bym miał 40 i miałbym już 3 dzieci to pomimo wazektomi, żona brała by tabletki, zakładał bym dwie gumy a to tylko po to żeby ją pocałować. Pindol od wulwy minimum 20 cm, licho nie śpi
@mirko_anonim współczuję. Ja byłem już za stary z trzecim na 37 lat. Z drugiej strony będzie ekstra 160k kwoty wolnej od podatku dla was. Może zrekompensuje to braki snu przez następne trzy lata
@mirko_anonim: po 40 zdrowe dzieci się rodzą, ryzyko chorób itp jest wyższe o miejsce po przecinku z tego co kiedyś czytałem więc nie ma to znaczenia. mam sąsiadów, 6 dzieci, z czego dwa ostatnie urodzone jak kobieta była po 40.
Inna sprawa to zostanie ojcem w tym wieku, ja np nie będę mial dzieci bo jestem singlem niedlugo 40 letnim, a nawet jakbym kogoś poznał to przez 10 lat związku
@mirko_anonim od 4 dziecka jest 0% PIT w pierwszym progu ( ͡°͜ʖ͡°) mam trójkę i chętnie bym sobie dorobiła jeszcze jedno, ale mąż też już po 40 i nie chce, zresztą nawet zrobił wazektomię. Ale znam kilka rodzin z dziećmi 4+ i wszyscy mówią, że nad czwartym już się tak nie spuszczasz i nie da się dopasować życia całej rodziny do dziecka, więc siłą rzeczy
@mirko_anonim: Nie martw się na zapas, bo to Ci w niczym nie pomoże. Osobiście znam dziewczynę, która urodziła dopiero w wieku 40 lat i teraz ma wspaniałą i zdrową córkę. To że ryzyko powikłań i chorób się zwiększa nie znaczy że na pewno do takich dojdzie. Dobrze byłoby też zmienić nastawienie - chociaż wiem że to nie łatwe. Żona będzie łapać od Ciebie niepokój i frustrację, a nastawienie "nie chcę
@szzzzzz: Ale zobacz skalę.. przy 35 latach wrasta o około 0.25% przy 40 niecały 1%, czyli miejsce po przecinku, dzięki za potwierdzenie moich słów ;) przy 45 latach do 4%. Dla mnie takie coś jest pomijalne. rozumiem 30-60% ale nie 1-2%
@r5678 jak popatrzysz na rosnące ryzyko co miesiąc też będzie się zmieniało miejsce po przecinku... Twój komentarz zrozumiałam tak że ciąża w młodym wieku czyli np 20 lat ma niewiele mniejsze ryzyko niż ciąża w starszym, czyli np 40 lub 45 lat. Ciąża w wieku 20 lat vs 40 lat to jest dziesięciokrotny wzrost ryzyka. 20 vs 45 to 35 razy większe ryzyko zespołu Downa. Ciąże geriatryczne są dużo bardziej ryzykowne
chłop 40 lat i nie pomyślał żeby się zabezpieczyć. Jak bym miał 40 i miałbym już 3 dzieci to pomimo wazektomi, żona brała by tabletki, zakładał bym dwie gumy a to tylko po to żeby ją pocałować. Pindol od wulwy minimum 20 cm, licho nie śpi
@WeunianyTrampek: jakby żona brała tabletki to też by raczej nie chciała dziecka więc bardziej prawdopodobne, że zdecydowałabym się na aborcję, tak mi się wydaje,
@kt13 aborcja to już duży krok, trzeba mieć psyche. Środki antykoncepcyjne- normalna sprawa. Przy aborcji można mieć dylemat. Jeśli nie mam takiego problemu też bez mrugnięcia okiem mogę powiedzieć „aborcja i elo” ale jakbym miał stanąć przed decyzją to myślę że mógłbym wymięknąć
@WeunianyTrampek: rozumiem, ale z drugiej strony jak ktoś nie chce dziecka i stosuje antykoncepcje to jaka jest szansa że na pewno zmieni zdanie, a nie ze za pare lat bedzie żałował i odkryje że jednak faktycznie tego dziecka nie chciał?
Jak już baba chociaż raz rodziła do 30rż, to potem może do menopauzy bezproblemowo.
Przy aborcji można mieć dylemat.
Zwłaszcza że bezpośrednim powikłaniem jest bezpłodność oraz zwiększone ryzyko nowotworów p----i. Ale w sumie kto by tam się przejmował duperelami, przecież w życiu trzeba się wyszaleć.
Mirasy w co gracie na androidzie dla zabicia czasu? Czasem bym w coś pyknął ale nie mam pomysłu. Bez żadnych płatności oczywiście. Gatunek dowolny. #gry #android
Właśnie się dowiedziałem, że moja żona jest w ciąży. Mamy już trójkę dzieci. Mam ponad 40 lat. Czuję się fatalnie. Znowu to wszystko przechodzić. I jeszcze ten lęk czy w tym wieku wszystko będzie ok. A do tego jeszcze nałożyły się kłopoty w pracy. To był zły dzień.
#zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Sam zastanawiam się nad wazektomią.
Z drugiej strony będzie ekstra 160k kwoty wolnej od podatku dla was. Może zrekompensuje to braki snu przez następne trzy lata
mam sąsiadów, 6 dzieci, z czego dwa ostatnie urodzone jak kobieta była po 40.
Inna sprawa to zostanie ojcem w tym wieku, ja np nie będę mial dzieci bo jestem singlem niedlugo 40 letnim, a nawet jakbym kogoś poznał to przez 10 lat związku
@mirko_anonim nie wiem jakie macie przekonania i wierzenia ale zakaz aborcji w tym kraju jest jak to zdjęcie gdzie masz furtkę i wokół żadnego płotu.
źródło: temp_file875247575598637233
PobierzCiąża w wieku 20 lat vs 40 lat to jest dziesięciokrotny wzrost ryzyka.
20 vs 45 to 35 razy większe ryzyko zespołu Downa.
Ciąże geriatryczne są dużo bardziej ryzykowne
@WeunianyTrampek: jakby żona brała tabletki to też by raczej nie chciała dziecka więc bardziej prawdopodobne, że zdecydowałabym się na aborcję, tak mi się wydaje,
Zwłaszcza że bezpośrednim powikłaniem jest bezpłodność oraz zwiększone ryzyko nowotworów p----i. Ale w sumie kto by tam się przejmował duperelami, przecież w życiu trzeba się wyszaleć.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi