Amstaff właścicielki schroniska pod psią gwiazdą zagryzł jednego z psów przebywających w schronisku, już 3 z kolei, ale najlepsze są tłumaczenia amstaffiary: zwierzę ma instynkt i natura zrobiła swoje.
A gdzie jest, że to wina właściciela? Wszystko zależy od wychowania? Amstaff został sprowokowany? Popaprańcy.
@WielkiNos mordo, jak napisać PW do ciebie?? Znowu wina kobiety a nie psa, jeśli pies już kiedyś pogryzł to czemu ona puszczała go razem z innymi psami? Zagryzienia zagryzieniami, czy interesowałby cię temat większych psów niż pit Bulle sprzedawanych z fałszywymi rodowodami po 10-15 tysięcy przez dziewczynkę w różowym dresie? Dziewczyna obraża innych ludzi, kreuje się na fachowca a szczeniaki zdychają jej całymi miotami, sprzedaje 70 kg psy , zapewniając że
@teresa-kawczynska nie ważne czyja wina, ważne, że pies jest niebezpieczny i trzeba go jakoś unieszkodliwić. Poza tym wyżej są słowa właścicielki, że to nie jej wina tylko natura i instynkt ¯_(ツ)_/¯
@WielkiNos bo taka jest natura TTB. Do tego te rasy od boksera, przez bulldogi do reszty TTB zostały stworzone, do chwytania i przytrzymywania ofiary na polowaniu, byka w rzeźni czy do zabijania szczurów i myszy. I to ta p---a powinna pilnować żeby odpowiednio go zabezpieczyć, ale to typowa narcystyczna pseudopomagaczka dla której liczą się tylko pieniądze ¯_(ツ)_/¯ jak napisać do ciebie prywatną wiadomość?
@WielkiNos: ja to bym solidnie przetrzepał te wszystkie prozwierzęce NGOsy. Tym się powinno zajmować państwo a nie "organizacje non profit" gdzie może na papierze zysku nie ma, ale koszty pisane z taką kreatywnością, że by się Walt Disney powstydził. Wszystko oczywiście kosztem zwierząt.
@loginnawykoppl wyczuli dobry biznes i trzepią kasę na psiarskich histerykach. Wystarczy napisać jakąś ckliwą historyjkę i już wpłacają nie wiadomo komu i co, nawet żadnych faktur nie trzeba na co wydają.
@WielkiNos: Działałem swego czasu przy fundacji (na zasadzie jakiejś opieki prawnej w razie czego) ratując psy z różnych miejsc. Część fundacji to naprawdę spore odklejenie, do tego środowisko psiarzy też jest bardzo specyficzne (żeby nie powiedzieć, że w dużej mierze pier....olnięte)
@WielkiNos: Też byłem i aktualnie jestem domem tymczasowym dla psów (i mam dwa swoje psy ze schroniska) i u nas i znajomych, którzy działają w tych kręgach raczej celowo wyolbrzymiamy różne wady, żeby ktoś komu to przeszkadza się zniechęcił od razu. Np. pies nasika kilka razy na podłogę w mieszkaniu, to mówimy, ze sika i trzeba będzie go nauczyć, a nie że "prawie w ogóle nie sika, zdarzyło się raz
A gdzie jest, że to wina właściciela? Wszystko zależy od wychowania? Amstaff został sprowokowany?
Popaprańcy.
#psiarze #psy #bekazpodludzi #patologiazmiasta #truestory
źródło: temp_file7775868860939150142
PobierzLink do zbiórki: pomagam.pl/dg6tm9
źródło: temp_file9218112161484150836
Pobierzźródło: temp_file4801867530389332474
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Część fundacji to naprawdę spore odklejenie, do tego środowisko psiarzy też jest bardzo specyficzne (żeby nie powiedzieć, że w dużej mierze pier....olnięte)
źródło: temp_file6198876642579998035
Pobierz