Wpis z mikrobloga

@picasssss1 dobry w smaku i całkiem prawilnie ostry :). Nie daj się zmylić pierwszymi kęsami, bo atakuje z opóźnieniem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Co ciekawe kulminacja następuje już po zakończeniu spożywania i trzyma kilka minut, po czym palenie dość szybko przechodzi. Ja przede wszystkim lubię Buldaki, bo są smaczne. Vifon wypuścił dosłownie ich podróbę (opakowanie do złudzenia przypominające Buldaka), ale jest o wiele mniej ostry i dziwnie
  • Odpowiedz
@picasssss1 mam coś takiego właśnie podobnego. Chyba spróbuję wreszcie.

Jak lubicie ostre to ja ostatnio się nieźle zdziwiłem ostrością sosów roleskiego (Carolina reaper) - raczej stosuje jako dodatek do sosów mięsnych niż prosto z butelki na potrawę. Dawno nie miałem tak żeby mnie od ostrego gębą bolała
  • Odpowiedz
  • 4
Jak lubicie ostre to ja ostatnio się nieźle zdziwiłem ostrością sosów roleskiego (Carolina reaper) - raczej stosuje jako dodatek do sosów mięsnych niż prosto z butelki na potrawę

@marnynick: cała seria jest bardzo przyjemna, musze przyznać że udała im się
  • Odpowiedz
@picasssss1 jadłem tego 2x i nie powiem bo kończyłem jedzenie ze łzami w oczach ale było jeszcze znośnie. Najgorzej chyba było jak sobie świeżej caroliny dałem na pizze - to już nie było palenie tylko ból.
  • Odpowiedz
@Kaczorra: Jak lubisz smak Buldaka (jak ja) to polecam kupować sosy w buteleczkach. Dodaję je praktycznie do wszystkiego. Minus taki, że z czasem przestajesz wyczuwać jakąkolwiek ostrość ze względu na podbicie tolerancji.
  • Odpowiedz
@Damian8Damian9 już dawno tak mam z ostrością, bo jem takie rzeczy od wielu lat ;). A sosik od nich mam jakiś, ale nie mogę go za bardzo używać do gotowania, bo moja dziewczyna ma zerową tolerancję na ostre i jakby zaczął z tym gotować to by umarła z głodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz