Aktywne Wpisy
managerstrategii +348
Mirki, zacząłem pracę jako technik instalacji turbin wiatrowych chwilę temu. Rzucili od razu na głęboką wodę, największe turbiny w eurokołchozie - EP 160
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
źródło: IMG_6759
Pobierz
banzi +43

Od siebie mogę polecić
- HP 630 (opcja budżetowa, ale hulać będzie fajnie)
- Dell WYSE 5070 - król wydajności z WATTa, śmiało można brać z J4105, bo przez 99% czasu będzie to latało na niskich taktowaniach
- cokolwiek, co ma te same bebechy, co
@testuser: A
@bialy100k: np takie, że mając takiego WYSE 5070 dopchanego pod korek ramem i podpięte kilka dysków, można "obok" HomeAssistant postawić multum innych zabawek. U mnie hula WindowsServer, RouterOS, OMV + co tylko sobie wymyślę. Można psuć (znaczy uczyć się) do woli, bez konieczności pilnowania, żeby nie położyć tego, co ma w założeniu działać 24/7.
EDIT - sam siedzę na
Dzięki. Rozumiem.
Stawianie "innych zabawek" to nie dla mnie - bo te, co potrzebuję (NAS, NVR, VoIP etc.) chodzą zupełnie fizycznie osobno. Zysk jest taki, że jak coś padnie sprzętowo - to jedno - a nie na raz wszystko. Ale rozumiem, że komuś może być potrzebne. Z nauką - to już tak na luzie bardzo u mnie, nie mam parcia - samego HA mi starczy. A pytałem tylko dlatego,
@smutny_prencik: Malinka fajna, ale pod HA zdecydowanie nie. Finalnie zaraz ją wymienisz, a swoje też kosztuje.
Fujitsu Futro S720, 1.65 Ghz, 2 GB RAM and SSD X-Star Bull Shark 128GB mSATA → jakieś 150 zł mi wyszło za całość – śmiga hmm… 2-3 lata?
Proxmox na wierzchu, HA w VM, Z2M i MQTT w LXC, OMV w VM. Nawet dokupiłem RAMu do 8 GB i od
źródło: bdb3a04d1259dbf3ecad201404783b43d72f8972
Pobierz