Aktywne Wpisy

Gazetapl_news +42
Zmieniliśmy kolory, logo i stronę główną Gazeta.pl. Co sądzicie?

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-15 061815
Pobierz
WielkiNos +142
Jakaś baba zorganizowała wyjazd dla singli na wspólną imprezę integracyjną za 2,5k na weekend. Przybyło tylko 3 facetów. Oburzone kobiety pytają co się dzieje z mężczyznami, że nie chcą płacić za poznawanie kobiet.
A może lepiej zapytać co się dzieje z kobietami, że myślą, że interesujący, mający powodzenie mężczyźni przybędą tabunami na wyjazd singielek po 30 żeby je adorować i sobie porozmawiać kiedy za tą cenę można się umówić na s--s z
A może lepiej zapytać co się dzieje z kobietami, że myślą, że interesujący, mający powodzenie mężczyźni przybędą tabunami na wyjazd singielek po 30 żeby je adorować i sobie porozmawiać kiedy za tą cenę można się umówić na s--s z

źródło: temp_file7965786545065952647
Pobierz
Z żoną pracujemy w takiej branży, w której odnajdziemy się dosłownie wszędzie i akurat pomyśleliśmy, że emigrując z Polski B Zielona Góra wydaje sie idealna - blisko nad morze, blisko w góry, blisko do Niemiec, Poznań i Wrocław w zasięgu jednodniowych wycieczek.
Wydaje mi się, że to niezatłoczone miasto oferujące wystarczajaco dużo do cieszenia się codziennością. Ceny nieruchomości relatywnie tsńsze w porównaniu ze stolicami innych województw. Widzę, że nawet i lot do Warszawy możliwy z Babimostu.
Czy się mylę co do atrakcyjności miasta? Nigdy nie byliśmy w Zielonej Górze, a syn od września gdzieś musi iść do przedszkola.
@majonezwpromocji: ja właśnie tak bym opisał Zieloną, od siebie polecam
Pewnie tak samo jak większości tylko mniej wszystkiego zarazem zalet i wad ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No to jedź na tydzień i się przekonaj. Nie ma nic gorszego niż kierowanie się opiniami z internetu, w podejmowaniu takich decyzji życiowych jak przeprowadzka. Generalnie jako Zielonogórzanin mógłbym polemizować z prawie każdym z wymienionych „plusów”, ale nie ma sensu. :D
Z rad, to jedynie celuj w nieruchomości pod ZG, Łężyca, coś za Raculą itp.
@Hatespinner: jak OP chce dojeżdżać 20 minut do centrum, to tak, ale w takim wypadku to już można myśleć o zamieszkaniu w Nowej Soli czy Sulechowie, bo dojazd czasowo wyjdzie podobnie jak z zad...pia typu Sucha.
20 minut to sie dojezdza w obrebie ZG, a jak sa korki to i 40 sie zdarza. ;)
Normalna sprawa w dzisiejszych czasach. Pamietaj, ze prace zmienia sie srednio co 5 lat, dziecko w koncu samo jezdzi do szkoly, a miejsce zamieszkania jest jedno na kilkanascie/kilkadziesiat lat, wiec
I faktem jest, że do części zielonej góry dojadę szybciej z ns niż z takiego przylepu np
@Hatespinner
@DartNorbe:
Ja liczę NS jako taką dużą wieś pod ZG. A w ZG generalnie też się nic nie dzieje. :D
Złote Piaski, gdzie każdy domek to domek wolnostojący na działce 400+m2 to są kurniki? XD
Wyjechałem z ZG jak miałem jakieś 26/27 lat, bo nie było tam perspektyw na szybki rozwój i dlatego z pov osoby, która trochę widziała, mogę śmiało powiedzieć że
@Hatespinner:
ty tam w ogóle byłeś albo chociaż popatrzyłeś na zdjęcia satelitarne? xD
źródło: pjaski
Pobierzsuper sprawa mieć za ścianą sąsiada, a z kolejnym widzieć się przez okno i sprawdzać ile cukru do kawy sypie xDD
wszystko to w absolutnie niepowtarzalnym CTRL + C, CTRL + V obozie domków 400 sztuk na prawie jedno kopyto xD
źródło: pjaski2
Pobierz