Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Miałam jasne sygnały od Janusza, że zamierza mnie zwolnić. Trochę mnie podłamało, bo stosował mobbing. Umowa mi się kończy w kwietniu i byłam cały miesiąc na L4 (do jutra). Napisałam pracodawcy, że nie chce przedłużać, nie podpisze porozumienia stron, ale mogę pracować resztę czasu. Nie chcę już siedzieć na L4, a mogę dokończyć swoje rzeczy. Muszę jednak zrobić na nowo badania. Rok temu miałam możliwość zrobienia badań gdziekolwiek, teraz wzywa mnie do biura.
Problem taki, że pracowałam 100% zdalnie a mieszkam prawie 100 km od biura. No trudno, pojadę ale...
Janusz żąda, żebym przyjechała z całym sprzętem który mam i zaświadczeniem, że jestem już zdrowa. Niby wtedy będę mogła iść do lekarza medycyny pracy, ale po co w takim razie im mój sprzęt xd.
Ktoś się spotkał z takim czymś? Ewidentnie śmierdzi mi to jakimś wałem.
#januszex

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Janusz żąda, żebym przyjechała z całym sprzętem który mam i zaświadczeniem, że jestem już zdrowa.

Niby wtedy będę mogła iść do lekarza medycyny pracy, ale po co w takim razie im mój sprzęt xd.

ale mogę pracować resztę czasu.

Może chcą ci obciąć jakie dostępy na sprzęcie, a nie mają opcji zdalnej, albo chcą ci zabrać częśc sprzętu a zostawić tylko niezbędny?

Może po prostu zapytaj?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikt ci nie powie co Janusz wymyślił. Ja już widziałem różne akcje, były nagłe zwolnienia z dnia na dzień przez maila, zwolnienie pod pozorem przyjazdu na naradę, albo pracownik przychodził do pracy jak każdego dnia i się okazało, że już ktoś nowy siedzi przy jego biurku. Skoro i tak ci zostało niewiele czasu do końca i nie planujesz przedłużać umowy to ja bym radził jeszcze pociągnąć to zwolnienie, a
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie licz na jakąkolwiek dobrą wolę ze strony jamuszexu. Pomyśl czy zasługuje na twoją uczciwość skoro sam raczej nie zamierza być uczciwy. Lepiej maksymalnie się zabezpieczyć i zostać na l4 do końca umowy. Skończy się umowa to nic ci nie zrobi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: OPKO a co by sie stało gdyby cie Janusz zwolnił i czemu ta opcja ci nie pasuje? Zakładam, że UoP wiec okres wypowiedzenia i pensja normalnie, a jeszcze jak ci Janusz weźmie sprzęt to cie zwolni z obowiązku świadczenia pracy. Do tego jeszcze zasiłek z PUP od razu. Bo to troche wyglada tak, jakby Janusz chciał zabrać sprzęt i wręczyć ci wypowiedzenie a skoro zabiera sprzęt to musi cie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dziękuję za wszystkie sugestie. Niestety Janusz to Janusz, chciał mi wcisnąć porozumienie stron. Jak się nie zgodziłam to wycofał mi całkowicie pracę zdalną xddd. Przy okazji mówiąc jak to zawiodłam firmę i przeze mnie traci (bo nie przedłużam umowy, ciężkie przewinienie).
No nic, idę na dalsze zwolnienie lekarskie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
to wycofał mi całkowicie pracę zdalną xddd.

@mirko_anonim:żeby to zrobić musiałaś mieć wpierw pracę w siedzibie biura w umowie zamiast pracy zdalnej. ale to nie mając takiej umowy to zawsze jest ryzyko że cię ściągną do biura, więc...
  • Odpowiedz