Wpis z mikrobloga

Będąc w Tajlandii bardzo posmakowało mi Prik Nam Pla. Kupiłem na miejscu ostre papryczki i zrobiłem to w domu. Smak jest bardzo zbliżony. Niestety zapasy z Tajlandi niedługo się skończą. Jaką paprykę w Polsce polecacie kupić, żeby miała zbliżony smak. Po szukaniu w internecie wydaje mi się, że to będzie ok, ale może macie inne pomysły.

#tajlandia #chili #chilihead #papryka #papryczki #ostrezarcie #gotowanie #gotujzwykopem
jedrek1212 - Będąc w Tajlandii bardzo posmakowało mi Prik Nam Pla. Kupiłem na miejscu...

źródło: prik-nam-pla-sq

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@kecajek: Jeśli mogę coś polecić, to nie chodź do knajp w których są sami biali (mogą być biali klienci, ważne żeby byli też lokalni). Ja na początku też tak robiłem, bo jakoś bałem się tych miejscowych. Ale jak zaczęliśmy wybierać knajpy na podstawie -o tam są Tajowie, chodźmy- to ani razu się nie zawiedliśmy. One wyglądają trochę obskurnie, ale jedzenie jest lepsze i płacisz 5/8zł za danie. Często to są
jedrek1212 - @kecajek: Jeśli mogę coś polecić, to nie chodź do knajp w których są sam...

źródło: knajpa

Pobierz
  • Odpowiedz