Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie wiem jak mam odbierać słowa mojego partnera, że w poprzednich jego relacjach był on "czytany" jak z księgi przez drugą osobę, a przeze mnie nie. Inny temat to taki, że miałam wygarnięte że on dużo dusi w sobie, żeby mi nie zrobić przykrości dlatego o wielu rzeczach mi nie mówi (chyba odnośnie związku). Tylko jak pracować nad relacją kiedy nie wie się nad czym, bo nie dostaje się feedbacku od osoby, której coś nie leży? Nie wiem, powinnam się domyślić? Może we mnie jest problem, bo nie potrafię go rozczytać ale uważam że osoba dojrzała emocjonalnie i będąca w związku to jednak powinna mówić co jej nie pasuje, a nie kumulować to w sobie i tym samym sabotować związek. Nie wiem co o tym myśleć. 28lvl

#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Hejka, jak partner nie będzie mówił o co mu biega, tylko oczekiwał zgadywania i domyślania się to dużej stabilności relacji nie wróze. Poproś go o mówienie wprost i upraszczanie sytuacji. Pytaj wprost czemu i czego nie chce powiedzieć. Zachowuj się z szacunkiem i zrozumieniem, może są jakieś względy które tłumacza czemu określonych tematów nie podejmuje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oczywiście, że powinien Ci mówić co i jak, ale jeżeli tak reaguje teraz, to co się działo wcześniej? Czy przypadkiem, na początku związku może, nie reagowałaś nieodpowiednio?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dobrze kombinujesz. podstawa w relacji to komunikacja, druga strona nie jest od tego aby myśleć za inną i się domyśleć o co jej/jemu może chodzić.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim komunikacja to podstawa związku, bez tego na dłuższą metę to tylko nazbiera się dużo ukrytych problemów i złości że druga strona się ich nie domyśliła. Jesli nie zaczniecie się komunikować to pewnego dnia przy jakieś małej rzeczy co zrobisz on pęknie i zrobi się kłótnia kalibru b---y atomowej co może doprowadzić do zerwania lub słów podważających sens waszej relacji.
  • Odpowiedz