Wpis z mikrobloga

Ten mem niestety pokazuje bardzo szkodliwe zjawisko, które występuje w naszym społeczeństwie⏬

Aborcja ⏩Moje Dziecko
Alimenty⏩Nasze Dziecko

Można też kwestię zamienić bardziej dobitnie ⏬

Aborcja⏩To nie twoja sprawa
Alimenty⏩Masz płacić!

Tak wygląda obecnie postrzeganie kwestii alimentów i położenia ojców przez wiele feministek. Niestety dobitnie to również odzwierciedla inną kwestię, czyli kwestię postrzegania ojca, ponieważ jest to nic innego jak traktowanie ojca jak bankomat:

Kiedy chodzi o opiekę, to ojciec ma nie mieć nic do gadania, czyli aborcja, akceptowanie alienacji rodzicielskiej.

Kiedy chodzi o pieniądze, to ojciec ma płacić, nawet feministki sugerują, że mężczyzna powinien opłacać aborcję, a jednocześnie płacić alimenty jeżeli już będzie dziecko.

Tak się traktuje ojców w naszym kraju!

#prawamezczyzn #polska #prawo #pieklomezczyzn
Piotrek7231 - Ten mem niestety pokazuje bardzo szkodliwe zjawisko, które występuje w ...

źródło: Gj8J3TTWEAAgnjJ

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piotrek7231 przecież w sytuacji z 1 obrazka facet najwyraźniej niezbyt poczuwa się do odpowoedzialnosci, a w drugim związek mogl trwać dłuższy czas. Wg tej logiki, to 1 obrazek, kobieta niech rodzi, a potem ściga o alimenty typa który o aborcji prawnej gada.
  • Odpowiedz
@Klozapina: no fajnie, ale aborcję robi się do 12 tygodnia, a nie tylko i wyłącznie w 12 tygodniu. Pamiętajmy, że w pierwszych 2 tygodniach ciąży nie jest się w ciąży, w 3-4 dochodzi do zapłodnienia i zagnieżdżenia zarodka, a jak ktoś nie planuje ciąży to ogarnie, że w niej jest najwcześniej w 6 tygodniu (czyli jak okres się spóźnia 2 tygodnie), a jak ciąża nie będzie dawała objawów lub ktoś
  • Odpowiedz
w 1 przypadku nikt nie mówi „moje dziecko”, tylko „moje ciało”, bo dziecka tam nie ma tylko mikroskopijna galaretka we wnętrzu ciała kobiety.

@Tyrande: zatem żadna kobieta nie powinna mieć nic przeciwko jeśli facet powie jej że nie interesuje go ten kawałek galaretki i co z nim zrobi?
  • Odpowiedz
@jan_zwyklak: nie rozumiesz tego mema ? Musisz być nieźle upośledzony, chodzi o to że facet też powinien decydować czy jego dziecko ma zostać „usunięte” skoro cała decyzyjność spada na kobiety, te nie powinny mieć prawa do roszczeń finansowych wobec ojców.
  • Odpowiedz