#pge #faktura #prad Porównanie dwóch rachunków za prąd z grudnia 2023 i grudnia 2024. Rozliczenie dwumiesięczne, zużycie praktycznie identyczne rok w rok, a rachunek prawie 100zł wyższy. W tej z 2023 jest ulga 125zł w podsumowaniu jakby ktoś przeoczył. Jak żyć panie prezesie?(╥﹏╥) Dodatkowo zastanawia mnie ta opłata handlowa. Może mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć?
@tubkas12 tu u mnie może nie x2, ale widać wzrost znaczący. Zacząłem już w domu szukać czy coś mi prądu nie zużywa więcej, ale porównałem w końcu te dwie faktury i zużycie jest identyczne jak rok temu xD
@bitcoinowa-babuszka nie no, jestem świadomy. Post bardziej na zasadzie pożalenia się xD ale co z tą opłatą handlową? Bo gdzieś przeczytałem, że nie jest to jakoś obowiązkowe ( ͡°ʖ̯͡°)
@lil_buck3t tak nie jest obowiazkowa zadzwon do nich i powiedz ze nie chcesz i jak aiebz niej wycofac, podobno jakos sie da ale wtedy masz inna stawke urzędową czy cos
Porównanie dwóch rachunków za prąd z grudnia 2023 i grudnia 2024. Rozliczenie dwumiesięczne, zużycie praktycznie identyczne rok w rok, a rachunek prawie 100zł wyższy. W tej z 2023 jest ulga 125zł w podsumowaniu jakby ktoś przeoczył. Jak żyć panie prezesie?(╥﹏╥) Dodatkowo zastanawia mnie ta opłata handlowa. Może mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć?
źródło: temp_file2243814635933546061
Pobierzźródło: image
Pobierz