Wpis z mikrobloga

Wiosna wybuchał mi prosto w twarz jak śpiewał Organek. A w raz z nią czas na porządki wokół siebie. Tak więc zachęcam do rozejrzenia się wokół siebie i pousuwania wraków co zalegają na parkingach. Będzie ładniej i łatwej parkować.

Porzucone auta Straż Miejska i Policja mogą usunąć na podstawie art 50a PoRD. Aktualny przegląd czy OC są nieistotne. Liczy się stan auta.

Te ze zdjęć zgłosiłem jako wraki do SM poprzez aplikację 19115 (działa tylko w Warszawie), ale można to zrobić też maile czy telefonicznie. Oba nie mają OC, bo sprawdzam z ciekawości. Jak się waham czy zgłosić to brak OC przechyla szalę zawsze na "zgłosić" :)

#osiedlowykonfident #samochody #smieci #motoryzacja #czujedobrzeczlowiek #wiosna #sprzatajzwykopem #wraki #warszawa
marian1881 - Wiosna wybuchał mi prosto w twarz jak śpiewał Organek. A w raz z nią cza...

źródło: IMG_3126

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@marian1881 i co będziesz jak der mirker który łazi po całym mieście bo ma nudne życie i zgłasza wraki a z pod samego bloku w którym mieszka nie potrafi zgłosić wraku bez tablic rejestracyjnych? Czasami może lepiej jak siedzicie w piwnicy i się użalacie na #przegryw
  • Odpowiedz
@marian1881: do mnie Straż Miejska dzwoniła w zeszłym roku że dziękują za zgłoszenia ale limit odholowań na tamten rok został wykorzystany ale że oni o mnie pamiętają i po nowym roku wrócą do sprzątania więc rzeczywiście zgłoszenia z zeszłego roku zostały zrealizowane i kolejne miejsca się zwolniły.
A w zeszły weekend na spacerze kolejny "kandydat" znaleziony więc dobrze że przypomniałeś na tagu że muszę dopełnić formalności (ʘʘ
Nutaharion - @marian1881: do mnie Straż Miejska dzwoniła w zeszłym roku że dziękują z...

źródło: 3_miejsca_zwolnione

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Lardor: Nie po całym mieście, a wszechświecie! Po co się ograniczać :) A dziś był spacerek idąc na obiad, bo dzień wolny. Całuję i pozdrawiam frustrata. Papa :)
  • Odpowiedz
  • 0
@marian1881 i kto tu jest frustratem zamiast sobie podziwiać widoki ten wraki zgłasza trzeba mieć n------e do łba ładnie. Widać, że się w głowie j---e od życia w Wawie
  • Odpowiedz
  • 0
@piotrlionel typie ale ja się urodziłem w mieście i całe życie żyje w mieście. Po prostu dla mnie to Choroszcz chodzić po mieście i zgłaszać wszystko jak wlezie. Jak gdzieś mieszkam przeszkadza wrak to rozumiem. To co op robi to wyższy poziom konfitury
  • Odpowiedz