Wpis z mikrobloga

Czy to jest ta depresja?
Od sierpnia zeszłego roku do teraz nie pracowałem (żyłem z oszczędności które się właśnie skończyły i jak powinie mi się noga to bezdomność prawdopodobnie czeka w dodatku zagranicą) całe dnie spędzałem leżąc w łóżku/scrollowaniem internetu. Próbowałem sobie poprawić humor narkotykami albo alkoholem i nie pomagało. Wyobrażałem sobie, jak się wieszam albo skaczę z mostu czy okaleczam się. Próbowałem sportu/hobby to wcześniej jak pracowałem to wydawałem absurdalne pieniądze na zabawki, które po chwili poszły w kąt. Nie jestem w stanie sprecyzować swoich planów na przyszłość (chociaż chcę naprawić jakoś swoje finanse bo w wieku 34 lat nie mam NIC, ale co dalej?), kręcę się w kółko ciągle, a połowa życia już za mną. Znajomych nie posiadam, tak naprawdę z nikim prawdziwym nie mam kontaktu, piszę po jakiś czatach upadlając się jak się upiję i mi nagle humor wróci czego się wstydzę. W poprzednich latach miałem podobne problemy, ale może jestem głupi i tak ma być?

#depresja #zdrowie #pomocy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oknoe: aha, czyli nie robisz kompletnie nic żeby poprawić swoje położenie i użalasz się z tego powodu na portalu internetowym zamiast reagować póki jest jakakolwiek szansa na ratunek?
  • Odpowiedz