Wpis z mikrobloga

@Saprofit: to jak mogę to zadam kolejne pytanie. Mam duże estro 45, a norma 43. Zacząłem brać diosgenine (Wild yam z medica herbs) i hesperydyne. diosgenine na podbicie dht, a hesperydyne jako IA. Diosgenina mi podbiła teścia z 18-20 na 28 (norma 10-30 nmol/l). Dht zbadałem pierwszy raz i wyszło 624 (norma 250-990), i nie wiem ile miałem przed diosgenina ale zbadam jeszcze po protodioscynach z ND. w nocy przed
  • Odpowiedz
@artur-artur-098: takie estro, to nie wysokie estro. Te wszystkie suple mają znaczenie symboliczne. Ja bym ograniczył się jedynie do tego, co faktycznie wpływa na samopoczucie. Zupełnie inną kwestią jest to, że to dalej subiektywne odczucie. Innymi słowy - możesz jeść cukierki i myśleć, że to są sterydy. Jak to pomaga "na głowę", to czemu nie...
  • Odpowiedz
@Saprofit: no nie jest subiektywne bo sporo osób wrzuca badania przed i po. W tym i ja badałem się przed i za każdym razem miałem identyczne wartości w okolicach 19-20 teścia (na przestrzeni pół roku), a nagle po diosgeninie i czasem tribulusie mam 28. Jak wiesz co to 5a reduktaza to wtedy też wiesz że suple nie maja znaczenia symbolicznego w obie strony, do zmniejszania jak i zwiększania, bo ważna
  • Odpowiedz