Aktywne Wpisy
krzysztof48 +74
#paragonygrozy #napiwek #krakow Nie mój, ten kradziony ale tak się zastanawiałem w domu czemu dużo więcej zapłaciłem w tym lokalu. Miłego drogiego wypoczynku

źródło: temp_file570599887942943474
Pobierz
Sratatatatatata +307
Nie jestem fanem przesadnej regulacji wszystkiego, ale jedna rzecz powinna być ustawowo ogarnięta: hałas z pojazdów. Serio, jeśli auto albo motor brzmi jakby miał przekroczyć 3 prędkość kosmiczną, to coś tu jest k---a grubo nie tak.
Mieszkam na przedmieściach małego, cichego miasteczka. Sielska okolica, ptaszki, zieleń, spokój… do momentu. Bo raz na jakiś czas pojawia się jakiś lokalny bohater. Czy to na najzajebistrzym z najzajebistrzych motorków, czy w jakimś wehikule z v8 -
Mieszkam na przedmieściach małego, cichego miasteczka. Sielska okolica, ptaszki, zieleń, spokój… do momentu. Bo raz na jakiś czas pojawia się jakiś lokalny bohater. Czy to na najzajebistrzym z najzajebistrzych motorków, czy w jakimś wehikule z v8 -
Jestem ultra debilem, który poczuł się zbyt pewnie i teraz za to zapłacę, w taki czy inny sposób.
Ja pracuję na B2B, żona UoP. Chcieliśmy kupić dom i zaczęliśmy się w banku i u pośredników dowiadywać co do naszej sytuacji, wszyscy, że bez problemu się uda, pomimo mojego kontraktu (terminowy na pół roku do przodu), to wpłaciliśmy 90k zadatku i złożyliśmy wniosek o kredyt w jednym z banków, gdzie miało to być łatwo i przyjemnie i tylko formalność.
Bank wołał o coraz nowe dokumenty, ale ostatnio doniosłem resztę i miało to być wszystko i w ciągu kilku dni miała być decyzja i lecimy z przeprowadzką. Zaślepiło mnie to, a jednocześnie dostałem super opcję przejścia na UoP z super warunkami do innej firmy, więc na pewniaka się zgodziłem i złożyłem wypowiedzenie, bo przecież kredyt to formalność.
Aż wczoraj info z banku "potrzebna promesa przedłużenia kontraktu". I jestem w dupie, bo oczywiście nie dostanę, i tak bym nie dostał, ale to inna sprawa.
Za bardzo uwierzyliśmy i pośrednikowi kredytowemu i bankom i teraz albo stracimy 90k, albo spłuczemy się z oszczędności do kompletnego 0 i zapożyczymy po rodzinie na 150 tysięcy, co będxiemy spłacać ze 3 lata żrąc gruz.
A taka fajna oferta domu, taka fajna oferta pracy. I mnie to zgubiło. B2B mam jeszcze przez 3 tygodnie, samą działalność do końca marca, nie wiem czy uda mi się cokolwiek ogarnąć do tego czasu. A kupcy na mieszkanie czekają, sprzedający domu czekają.
Za bardzo też zawierzyłem pośredniczce kredytowej, bo jak chcieliśmy złożyć wniosek ostatnio dla pewności w jeszcze jednym banku, to ona że nie ma sensu, bo ten jeden jest pewny, tylko na decyzję czekamy.
#nieruchomosci #dom #kredyt #kredythipoteczny #praca #pracait #bank
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Ech ci frajerowicze, ha tfu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Generalnie według wszelkich kalkulatorów, pośrednika, innych banków, mamy 1.2 miliona zdolności, a potrzebuję 300k kredytu, co im splace5nie w 15, a 5 lat. A i tak robią problemy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Zawsze można było brac na stałe stopy.
Brawo, ze cokolwiek robiles w oparciu o to, bo ktos powiedzial. Niby #pracait a taki glupi czlowiek.
Nie masz na papierze (czyli gotowej umowy podpisanej przez bank) to sam sobie jestes winny.
Ale to juz
Bo nie wiem, czy mogę liczyć na promesę przedłużenia, kiedy tydzień temu złożyłem wypowiedzenie, teraz miałbym je odwołać i od razu prosić o przedłużenie. Bo pracuję dla kontraktorni, która jest podwykonawcą innej kontraktowni, która dopiero pracuje dla
1. Zrobię, jeśli dzisiaj nie uda mi się ogarnąć innych banków rzutem na taśmę
2. Wcześniej w innych bankach nie łapałem się na hipotekę przez staż firmy, teraz mam już dobry, że mają wywalone na moje kontrakty i liczą się wpływy, a te jeszcze przez 2 miesiące mam (za luty i marzec). Najwyżej nie będę zamykać firmy i zostawie ją otwartą dłużej, płacąc ZUS za "pusty" przychodowo kwiecień, byle
Wbre pozorom, istnieja zajebisci doradcy kredytowi (niezrzeszenie dla danego banku).
Polecam Tobie udac sie na grupe fb - kredyty hipoteczny porady. Tam jest duzo zajebistych doradcow i portafia niejedno gowno wyprostowac.
@Plamka84: @NiedzwiedzBilly @jajcek @Rudz1elec @Adicts @dont_fucking_ignore_me: głupi ma szczęście XD Rzutem na taśmę pośredniczka zmieniła typ kredytu na gorszy pod względem liczenia zdolności, ale w który się na styk łapiemy i jest decyzja pozytywna xD
@camelinthejungle: bo szedłem jakąś specjalną ścieżką dla B2B, które (przynajmniej w IT) są
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer