Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, poratujcie poradą kogoś stojącego z boku.
Stoję przed dość ciężkim wyborem. Wyprowadzka z dużego miasta (prawie 200k ludności) do mniejszego (niecałe 50k) za dziewczyną, kontra zostanie w swoim mieście co będzie wiązało się z zakończeniem długiego, 10 letniego związku. Dziewczyna na kompromis nie pójdzie, chce mieszkać koniecznie w mniejszym mieście ze względu na bliskość rodziny i potencjalną opiekę nad chorym dziadkiem.
Ja się gryzę, ponieważ taka wyprowadzka oznaczałaby zmianę wymarzonej, stabilnej pracy, osłabienie kontaktów z moimi przyjaciółmi i rodziną (odległość między tymi miastami to ok 4h jazdy) i opuszczenie miasta w którym się wychowywałem i w którym mieszka się bardzo dobrze. Dodatkowo koszt zakupu nowego mieszkania w większości musiałbym pokryć ja. Z drugiej strony jesteśmy razem z dziewczyną już bardzo długo, wiele nas łączy, plus częściowo rozumiem argument konieczności bycia tam na miejscu żeby opiekować się rodziną i ciężko mi przekreślać ten związek. Z trzeciej strony obawiam się, że po przeprowadzce nie będę w stanie się odnaleźć w nowym miejscu i będę żałował tej decyzji co doprowadzi do frustracji...
I już sam nie wiem jaką decyzję podjąć - czy iść za głosem serca czy rozumu xD
#praca #milosc #kiciochpyta #zwiazki #zwiazek #przemyslenia #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przeprowadzka do mniejszego miasta, gdzie pewnie ciężej o sensowną pracę, z dala od rodziny, znajomych + Ty musisz kupić mieszkanie w miejscu w którym niekoniecznie chcesz być, brzmi jak bardzo senswony układ, idź w to

masz OPie IQ 75 czy o co chodzi w tym pytaniu?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czy to bait? a ty nie masz rodziny do opiekowania się? Tyle samo masz ile ona
Baba nie nadaje się do samodzielnego życia, przeprowadź się do niej i jej mamuni, to zobaczysz następne przeszkody i dramy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nad chorym dziadkiem? To co ona nie ma rodziców? Przecież to ich zadanie. To musi być bait, bo nic tu nie trztyma się kupy.

przeprowadzka do mniejszego miasta, gdzie pewnie ciężej o sensowną pracę, z dala od rodziny, znajomych + Ty musisz kupić mieszkanie w miejscu w którym niekoniecznie chcesz być,

@AngryJohny: podsumował ten szajs.
  • Odpowiedz
nad chorym dziadkiem? To co ona nie ma rodziców? Przecież to ich zadanie.

@smallboobslover: może ma c-------h rodziców, mnie też bardziej wychowywali dziadkowie niż rodzice xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Wiem, że to może brzmi jak bait ale baitem nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zgadzam się z waszymi argumentami
Potrzebowałem po prostu jakiegoś spojrzenia z zewnątrz, po tylu latach razem to nie jest łatwe. Tym bardziej, że ją kocham i wiem że ona kocha też mnie.
Jeżeli chodzi o jej rodziców to faktycznie mają to trochę w poważaniu i rzadko odwiedzają dziadka, dziewczyna jest również jedynaczką więc
  • Odpowiedz