Wpis z mikrobloga

Lęk przed pójściem do pracy.

Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ted-ed-tyi: "Z zalet to zapewne anal(...)" brzmi dobrze hehe

a tak serio, to po kolei - miałem jedną spoko robote przez 5 lat, ale zaczęło mi być mało kasy, mało płacili, podwyżki dać nie chcieli więc szukałem czegoś lepiej płatnego. Znalazłem robotę płatna 2x tyle, ale dojeżdżałem godzine w jedną stronę, a w robocie był taki z-------l i mobbing że już po trzech miesiącach wiedziałem że nie mogę tu zostać
  • Odpowiedz
@klawiszs: SM, to nie IT :) Gdyby AI miało zakończyć robotę innych, to nie byłoby tylu ofert i takiego zapotrzebowania. AI w marketingu jest dużą pomocą, ale trzeba człowieka, który będzie potrafił poprawnie korzystać z narzędzi.
Zawsze jest ryzyko, że może się nie udać, w każdej dziedzinie mogą trafić się lepsi, za mniejsze pieniądze. Zawsze można trafić na firmę, która tnie koszty. Z każdej roboty można zostać zwolnionym. Przykro, że
  • Odpowiedz
Na marginesie, to kiedyś spytałem jednej z tych żon, a co gdyby, to facet odczuwał zmęczenie, depresję czy inne spektrum i siedziałby w domu 3-4 lata, jak, zapytałem z ciekawości, twoja mama, siostry i kuzynki nazywają takiego faceta? Oburzeniu i fokołkom pod niebo nie było końca.

@KrolWlosowzNosa: a co jesli ich mezow potraci smiertelnie samochod albo ulegna powaznemu wypadkowi i beda niepelnosprawni? Przeraza mnie ta krotkowzrocznosc wiekszosci kobiet.
  • Odpowiedz
@LZBNZ @linca_pau dla mnie SM, marketing i IT są na tyle połączone, że piszę ogólnie "IT". Oczywiście, że znajdą się firmy, które zapłacą komuś za poklikanie templatek w Canvie, czy napisanie odpowiedniego prompta w innym narzędziu, tylko ile takich firm będzie? Do tego jeśli byłby to freelance, to popadnie w jeszcze większe problemy np. z egzekwowaniem zapłat.

Serio, w IT (i okolicach) skończyło się el dorado i jak ktoś ma
  • Odpowiedz
@ted-ed-tyi: Prawko nic nie da, ja mam C+E i nie wsiadam za kółko przez ataki paniki. Do sklepu mam 15km i nawet przy -16°C rowerem jadę...

Spróbuj moze jako kurier rowerowy? Robisz kiedy chcesz, kończysz kiedy chcesz i zaczynasz. Sam o tym myślałem, ale do miasta mam 42 km... Jak nie masz jedzenia to warto po zamknięciu sklepu pogrzebać w śmieciach, teraz zamykają śmietniki przy marketach, ale zawsze
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: ADHD mogło być od początku to mocno utrudnia pracowanie, później depresja z bezradności i na końcu dopiero diagnoza.

Wgl wielu ludzi nie nadaje się do pracy.
  • Odpowiedz
@klawiszs: Skoro IT leci na łeb, marketing leci na łeb, za chwilę hr poleci na łeb, potem kadry. To według Ciebie gdzie celować żeby było bezpiecznie? W co iść? Ciekawa jestem Twojego zdania.
  • Odpowiedz