Wpis z mikrobloga

@siepan kurvix, pamiętam jak na finał losta czekałem chyba do 4 rano, a potem jeszcze z 40 minut zanim się pobierze w jakiejś podłej jakości XD wtedy norma było, że odcinek dłużej ściągasz niż ogladasz
  • Odpowiedz
@LM317K: kiedyś się pobierało aXXo i była to super jakość, teraz pobieram 4K Atmos i nie podoba mi się jak jest SDR zamiast HDR ;)
  • Odpowiedz
  • 2
@LM317K
Rmvb, czyli g---o jakość. Byłem, widziałem, elo. To jak pojechać nad morze 300 km, spojrzeć 'o, morze' i wracać. Albo kinówki z dźwiękiem spod muszli klozetowej. No ale film widziałem! Przez miłośników tego podludzkiego formatu było trudniej o normalne wersje.
Na szczęście dziś większość opcji to pełna rozdzielczość, 10bit, dźwięk 5.1 dla ludzi którzy siebie szanują.
  • Odpowiedz
@LM317K: Kurła. Kiedyś człowiek oglądał Carton Netowork i Disney XD (Fox Kids i Jetix też). Strasznie się słabo wtedy czuł. Zamuła totalna, ale mimo to oglądał. A teraz masa sportu, własne pieniądze i mieszkanie. Mam czas na wiele hobby. Narzędzi w domu sporo, jakaś drukarka 3D. Teraz to jest. Kiedyś to nie było. Jakieś chodzenie do szkoły. Meh
  • Odpowiedz
  • 1
@LM317K Lost to był dla mnie serial symbol czasów ściągania w ten sposób. Pierwsze sezony oglądałem na TVP, jak większość. Od chyba 4 sezonu ściągałem z RapidShare w kilku paczkach. Pamiętam wracałem z lekcji z liceum i ustawiałem ściąganie i szedłem spać. A miałem bardzo wolny internet, więc jedna paczka się ściągała około godzinę. Budziłem się, klikałem kolejna paczkę do ściągnięcia i szedłem dalej spać xD
  • Odpowiedz
@LM317K: Teraz jest odwrotnie xD W oryginalnych strimingach jakość padaka a na torrentach fajna.
Kończy się na tym że zamiast odpalać striming, włazi się na torrenciki film 70Gb -> pobieraj w kolejności sekwencyjnej j i oglądasz jak człowiek w fajnej jakości.
  • Odpowiedz
@LM317K: RMVB ale wspomnienia tym odpaliłeś. Gdy człowiek miał na tyle słaby net, że szukał w tym formacie by zaoszczędzić kilka godzin na pobieraniu bo rmvb był mniejszy.
  • Odpowiedz
@Kremufka2137 Drugi sezon prison breaka - odpalałem pobieranie z rapidów o g. 7:00 przed wyjściem do gimbazy, żeby mieć po powrocie jak hataki wypuszczą napisy. Predkosc pobierania 16kb/s, ale za to stabilnie ;)
  • Odpowiedz
@LM317K: miałem w czasach rmvb dość c-----y net, ale nigdy nie oglądałem w tej gównianej jakości niczego, nawet najgorsze 720p, które było tylko troszkę większe, różnica w jakości była kolosalna na niekorzyć rmvb
  • Odpowiedz