Aktywne Wpisy

vieniasn +92
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani

arinkao +181
Żeberka teriyaki (najlepsze na świecie), ziemniaki i sałataka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem

źródło: zeb
Pobierz
Będę miał jakieś opłaty z tego tytułu?
Wydaje mi się ze etf na sp500 zrobi jednak lepszy wynik niż Allianz
#ppk #etf #inwestycje #inwestowanie
@mrkobel: możesz wypłacać nawet co miesiąc. Kosztem jest 30% wpłaty od pracodawcy i 19% podatku belki od zysku
@holo94 @EdekMoczygeba @pepedros
@mrkobel: ja Ci niestety na to pytanie nie odpowiem, bo mało się na tym znam. Poza tym dużo zależy też od samych późniejszych inwestycji.
Dodam jeszcze tylko że te potrącane przy wypłaceniu 30% od pracodawcy nie znika bezpowrotnie, ale przekazywane jest na Twoje imienne konto emerytalne w ZUSie i w ten sposób nieco zwiększy Twoją przyszłą emeryturę.
@mrkobel: Generalnie cały temat masz szczegółowo omówiony w tym podcaście/blogu.
https://inwestomat.eu/oszczedzac-w-ppk-czy-wyplacac-srodki-i-inwestowac-samodzielnie/
Moje zdanie jest takie, że nie warto się bawić w wypłaty. Lepiej równolegle inwestuj sobie w IKE/IKZE.