Wpis z mikrobloga

Hej Mirki czy taki sprzęt nada się na pierwszy serwer Plex? Chciałbym oglądać filmy 4k i FullHD.
Komputer Poleasingowy Dell Optiplex 7060 Micro/ MFF/ i5-8500/ 16GB RAM/ 512GB SSD/ Klasa A
#plex #komputery #serwery #nas
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@fasola_i_groch teoretycznie tak, jestem laikem w tym temacie. Siedzę teraz na Raspbery Pi 4 mam zainstalowany LibreeElec i przesyłam sobie filmy z kompa na malinkę przez sieć, malina podłączona do tv. Jak zaznaczyłem jestem laikem, szukam czegoś wygodniejszego może coś polecisz ciekawego. Dopiero zaczynam zabawę, jakiś rok temu latałem z pendrivem by oglądać film na tv xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Pan_Slon ale ja Chcę tak, że pobrane filmy są w jednym miejscu w katalogu gotowe do odpalenia na tv, a nie na moim kompie nwm jak to ugryźć nie mam zamiaru przenosić dysku zewnętrznego przy okazji nowego odcinka itp. by wgrać nowy odcinek na dysk... ( ͡ ͜ʖ ͡) Rozumiesz?
  • Odpowiedz
@Matijas94: dalej nie potrzebujesz g---o plexa który przepala zasoby sprzętu, player po to żeby dekodował to czego tv nie ogarnia a zasób możesz mieć na czymkolwiek np router z dyskiem USB, nvme, sata itd może to być nas czy co tam chcesz byle smb obsługiwał, nawet dlna nie musi umieć ;) na routerze/nas klient torrent, rss, ftp czy co potrzebne żeby płynnie odcineczki pobierać. Oprócz tego cała masa udogodnień np
  • Odpowiedz