Aktywne Wpisy

WielkiNos +138
Mireczki potrzebna wasza pomoc. #p0lka po menopauzie sprowadziła do Polski na 3 miesiące oszusta materialnego z Nigerii, którego urząd wydalił z kraju, bo najwidoczniej jedno spojrzenie na nich i wiadomo, że to nie ma żadnego związku z miłością, ale kobieta za nim tęskni i zbiera na jego bilet.
Dołożycie?
#pomagajzwykopem #mokebe #imigranci #przypadkowymurzyn #milosc
Dołożycie?
#pomagajzwykopem #mokebe #imigranci #przypadkowymurzyn #milosc

źródło: temp_file2109979782380570407
Pobierz
Caracas +119
Mój dobry kolega (w sumie przyjaciel), który dostał od rodziców mieszkanie na studiach bez kredytu + jego obecna żona to samo.
Nigdy nic nie wynajmował a na studiach utrzymywali go rodzice.
W prezencie ślubnym dostali od rodziców działkę, którą potem sprzedali za 160k mówi mi, że powinienem w końcu spłacić ten kredyt hipoteczny na dom (po 10 latach spłacone 65%) i zacząć inwestować w nieruchomości jak on bo to łatwe i zacząć
Nigdy nic nie wynajmował a na studiach utrzymywali go rodzice.
W prezencie ślubnym dostali od rodziców działkę, którą potem sprzedali za 160k mówi mi, że powinienem w końcu spłacić ten kredyt hipoteczny na dom (po 10 latach spłacone 65%) i zacząć inwestować w nieruchomości jak on bo to łatwe i zacząć
Ta branża zmienia się tak dynamicznie, że to jest absurdalne w to się pchać. Co chwile wychodzi nowy framework czy technologia. Jeszcze parę lat temu programiści mieli najlepiej, niedawno to były osoby od cyber bezpieczeństwa, teraz od AI. Cholera wie co będzie modne za kolejne 5 lat. Wyobrażacie sobie, żeby wychodził nowy kodeks, i prawnik od prawa X nagle miał o 50% mniej zleceń w ciągu paru miesięcy. Tempo tych zmian jest przerażające. Ktoś kto poszedł na studia IT przed pandemią ma teraz 25-30 lat i rynek już się kilkukrotnie zmienił. Wystarczy, że 2/3 lata nie będziesz po godzinach się uczył i wypadasz z branży. W żadnym innym zawodzie nie ma tak. Presja na stały rozwój zabija tą branże.
#programowanie #programista15k #pracbaza #korposwiat #studbaza
Nie mówiąc o tym, że nowinką był scrum / agile i wszystkie ich rodzaje, w każdej firmie całkiem inaczej rozumiane i stosowany w krzywy sposób. Teraz nie są stosowane lepiej, ale przynajmniej wszędzie w bardziej podobny sposób.
Będziesz mieć 5-10 lat doświadczenia to odechce Ci się latać co tydzień i uczyć każdego nowego frameworka. Większość firm korzysta z tego co znane
bzdura, nie znajdziecie innej branzy w ktorej by sie tak duzo zmienialo jak w it w krotkim czasie
a nawet jesli... u lekarzy od swieta sie cos zmieni... i co? myslicie ze lekarze za tym nadazaja? c---a tam xD
w prawie tez naprawde nie dzieje sie bardzo duzo o ile nie siedzisz w paru bardziej obrotnych dziedzinach, a u prawnikow panuje turbo silna specjalizacja, tam nie ma
Ale jak ktoś sobie nowy w IT przyjdzie poczytać takie bzdury tutaj - to tylko uprzedzę, że Frontend jest od kilku lat bardzo ustabilizowany i śmieszki pokroju "nowy framework co tydzień" już się nieźle przestarzały.
widac c---a wiesz na temat tych branz, bo ja akurat w obu mam insider info xD
Akurat znam dużo prawników i wiem jak to wygląda.
@BreathDeath lmao, nie, to sie wzielo z tego ze na rynku zrobil sie kosmiczny przesyt mecenasow, a to byla najlepsza forma zbierania klientow z rynku do siebie. ilu myslisz ze jest prawnikow w polsce specjalizujacych sie w wygrywaniu spraw o odszkodowanie za wypadki na niemieckich autostradach? malo. i oto chodzi. przy zainwestowaniu w seo
@Defined: pewnie cię jeszcze sprzedali jako seniora w tej technologii xDDDD
Do tego dochodzi coraz bardzej rozwijający się sektor cyber w armii... No jest tego sporo. I to według mnie będzie nadal zwiększało swoje znaczenie. Nie mówię tutaj