Wpis z mikrobloga

Valve szykuje nowy headset VR i już kilka leaksterów to potwierdza. Co wiadomo?
- Ma być oparty na Steam OS, dostosowanym do VR
- Obsługiwać gry zarówno w trybie Standalone (bez komputera) jak i bezprzewodowo łączyć się z komputerem
- Gry w trybie standalone mają obsługiwać od razu wszystkie gry ze Steam Decka w trybie płaskiego ekranu. Czyli każdą grę, która obecnie działa na Steam Decku, będzie można od razu grać na goglach VR, bez łączenia się z komputerem. Oczywiście jeśli będziesz chciał wyższej jakości, będziesz mógł też się łączyć z gamingowym komputerem lub chmurą.
- Valve planuje kilka ekskluzywnych gier na start choć podobno są to dema lub bardzo małe gry
-Cena ma wynieść 1200 dolarów
-Premiera pod koniec roku
-Podobnie jak Steam Deck, będzie to pełnoprawny pecet, który będzie można też podłączyć do stacji dokującej
- Prawdopodobnie ma w sobie podzespoły Steam Deck 2
#valve #vr #steam #steamdeck #gry #technologia #pcmasterrace #konsole
niepisowski - Valve szykuje nowy headset VR i już kilka leaksterów to potwierdza. Co ...

źródło: temp_file8643455112289405526

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

-Podobnie jak Steam Deck, będzie to pełnoprawny pecet, który będzie można też podłączyć do stacji dokującej

- Prawdopodobnie ma w sobie podzespoły Steam Deck 2

@niepisowski: Ciekawe jak wyjdzie waga i czas działania na baterii
  • Odpowiedz
@niepisowski: nie kupowałem właśnie VRa bo chodziły plotki ze Valve nowego robi więc zobaczymy jakie będą opinie jak już wyjdzie.

A co to znaczy że ma parametry jak Steam Deck 2? Ja dopiero Steam Deck 1 kupilem, a oni już SD2 zrobili?
  • Odpowiedz
@niepisowski: w przyszłym roku ma być też Quest4
Według przecieków ma być na matrycach OLED i soczewkach pancake jak w q3

Jak steam wyjdzie na czymś innym niż OLED to nie warto go brać, w Q3 właśnie to mnie irytowało, że kolory są tragiczne
  • Odpowiedz
Czekam aż wyjdzie coś lżejszego i wygodnego do noszenia, bo obecnie to wygląda jak pierwsze PC
  • Odpowiedz