Wpis z mikrobloga

#kredythipoteczny #kredyt #banki czy możecie mi powiedzieć jakiego rzędu kwoty są zwracane przez bank w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu? ( Wiem że to zależy od wielu czynników, ale chodzi mi bardziej o to czy są to kwoty kilkuset złotych czy kilku tysięcy a może kilkunastu xd )
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kiv4s: to chyba nie jest tak, że bank ci coś zwraca tylko nadpłacasz część kapitału w związku z czym bank potem liczy odsetki od niższej kwoty. Także im więcej nadpłacisz tym mniejsza będzie podstawa, od której bank policzy x% odsetek. Ale mogę się mylić, niech jakiś ekspert się wypowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
czy możecie mi powiedzieć jakiego rzędu kwoty są zwracane przez bank w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu?

@Kiv4s: Zwracane są częściowo tylko te koszty, które np były skredytowane lub opłacone gotówkowo przed uruchomieniem.
Przykład: Kiedyś PKO BP miało ubezpieczenie o wartości 3,25% kwoty kredytu i obejmowało ono 48 mcy.
Więc mając 300 tys kredytu miałeś 9750 zł kosztu, czyli jakby 203 zł miesięcznie.
Gdybyś zamknął kredyt w całości po 2 latach, to dostałbyś zwrot 24/48
  • Odpowiedz
@Kiv4s: to chyba nie jest tak, że bank ci coś zwraca tylko nadpłacasz część kapitału w związku z czym bank potem liczy odsetki od niższej kwoty. Także im więcej nadpłacisz tym mniejsza będzie podstawa, od której bank policzy x% odsetek. Ale mogę się mylić, niech jakiś ekspert się wypowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@tomekb1999: Nie mylisz się.

@Kiv4s: Odsetki nie są naliczone
  • Odpowiedz