Wpis z mikrobloga

Chciałem założyć indeksowane konto oszczędnościowe w toyota bank. Na etapie wniosku jestem pytany o ustalenie maksymalnych limitów transakcyjnych na rachunku. Maksymalny limit który można ustawić to 3000zł. Czy too znaczy, że nie można zlecić jednorazowo wypłaty z konta na kwotę większą niż 3000zł?
#oszczedzanie #toyotabank
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lormont zakładałem kiedyś i było 30000 i do tej pory tyle mam. Jest to wybitnie upierdliwe kiedy potrzebujesz tego hajsu na już, zważywszy nagminny proceder wymuszania zmiany hasła . Poprostu resetują je sobie co jakiś czas i elo, odzyskuj sobie. Jestem tego pewien bo wbrew zasadom zapisałem sobie po 10 resecie te zasrane hasło na kartce. Nie weszło.
  • Odpowiedz
@fiir: mam od dawna indeksowane konto w Toyocie i nigdy nie było żadnego nieproszonego resetu hasła także na 99% procent problem po twojej stronie ;)
  • Odpowiedz
@MisiuF1:prawdopodobnie to zalezy od momentu kiedy zakladales konto. ja mam komunikat " wartosc przekracza wartosc ustalona w umowie" czy cos takiego.
  • Odpowiedz
Czyli ty masz ten limit 3k nie możesz więcej jednorazowo wypłacić?

@lormont: moj limit jest 30 000 MisiuF1 ma bez limitu, ale podpisywalismy umowy w innym czasie pewnie. wiec wyglada na to ze musisz sie dobrze wczytac w umowe. jak wyplaty po 3000 to xd
  • Odpowiedz
Może chcą w ten sposób nakłonić ludzi, żeby założyli też ROR u nich.

@lormont: moze. ale bardziej prawdopodobne jest ze chca ograniczyc odplyw srodkow z banku, a dobre oprocentowanie jest wylacznie powodem tego ze sciagaja srodki zeby utrzymac ustawowo wymagana rezerwe, poczytaj umowe, jak widac duzo sie zmienia.
  • Odpowiedz