Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty

Pytanie do inwestujących na ByBit

Dlaczego po odpaleniu kontraktu futures z dźwignią np. x10 wycina mnie z pozycji zgodnie z ustawieniem dźwigni, ale nie pobiera mi z depozytu całego zabezpieczenia tylko tyle ile by wzięło bez ustawienia lewara.
Tak samo w drugą stronę- zamykam kontrakt z realizacją zysku to zamiast wypłacić mi kwotę zgodą z wysokością dźwigni wypłaca mi tak jakby lewar nie był ustawiony. Ktoś wie o co chodzi?

Tutaj przykład: gra na dźwigni x15. Zrealizowany zysk powinien być 5,65 x 15, a nie jest.
adalko95 - #kryptowaluty 

Pytanie do inwestujących na ByBit

Dlaczego po odpaleniu k...

źródło: bybit

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@stara_biauka_

Ostatnio zmieniałem giełdę na ByBit i myślę, że błąd jest gdzieś po mojej stronie jako nowicjusza na platformie :D ale nigdzie w google nie mogę znaleźć odpowiedzi stąd post tutaj :D
  • Odpowiedz
@stara_biauka_: a ty po co? Hipokryto

@adalko95 na 100% cos zle liczysz

PnL pokazywany jest po przeliczeniu dzwigni, dźwignia liczona jest tylko podczas brania pozycji, po prostu kosztowała cie 15x mniej niż bez lewara, zyski są takie jakie powinny być

Jak masz pozycje za 15usd na dzwigni x15 i urósł 10% to wydałeś 1usd i zarobiłeś 1.5 usd a nie 1.5 x15
  • Odpowiedz
  • 0
@elementarz1:
grę na dźwigni rozumiem tak: otwieram shorta izolowanego za 100usd na dźwigni 30x czyli "w grze" mam 3000 usd
spadek kursu o 3,5% (100usd) powoduje zamknięcie pozycji i ściągnięcie z mojego konta postawionych 100usd.
A w moim przypadku ściąga mi jedynie 3,5% od postawionych 100usd, czyli z konta pobrało mi 3,5usd. i tak samo w przypadku zysków.
Czy ja coś źle rozumiem?
  • Odpowiedz
@adalko95: kolega wyżej Ci już napisał, na dzwigni nie gram, ale coś tam się sie kiedys for fun bawiłem i tam jak ustawiasz kwotę np
100 $ na dźwigni razy 10 to grasz za 10 $
  • Odpowiedz
grę na dźwigni rozumiem tak: otwieram shorta izolowanego za 100usd na dźwigni 30x czyli "w grze" mam 3000 usd

spadek kursu o 3,5% (100usd) powoduje zamknięcie pozycji i ściągnięcie z mojego konta postawionych 100usd.

A w moim przypadku ściąga mi jedynie 3,5% od postawionych 100usd, czyli z konta pobrało mi 3,5usd. i tak samo w przypadku zysków.

Czy ja coś źle rozumiem?

grę na dźwigni rozumiesz źle:
  • Odpowiedz
@elementarz1: nonto niezle. Mi tak samo tlumaczyli na przykladzie longa. Dajac 1000 usd na dzwigni razy 10 gram 10000 tys usd i zarobione 10% to jest zysk z tych 10000 czyli tysiak a stracone 10% z 10 000 tobtez jest tysiak i zamyka pozycje
  • Odpowiedz
@stara_biauka_: przekladając opisanego shorta na twoją pozycje to

otwierasz longa za 10000usd(ekspozycja) na dzwigni x10 czyli "w grze" masz 1000usd

"w grze" rozumiem jako pieniądze wydane na granie, te którymi ryzykujesz

edit: o lol to ty jesteś tą zielonką, zapomnialem cie dac na czarno
  • Odpowiedz