Aktywne Wpisy
szczeki32 +1
Ile może wynieść naprawa takich pęcherzyków przy klamce? VW CC 2014r. #blacharstwo #auto #samochody #mechanikasamochodowa #lakiernictwo #motoryzacja

źródło: image_picker_2B926D98-C6D1-4C95-BFDB-6BB898881707-54622-000017FAFA364CC0
Pobierz
Qql3l3 0
Właśnie tak sprawiają że sprzęty mają wystarczyć tylko na okres gwarancyjny. W komentarzu unboxing. Haa Tfuu na #karcher. #elektryka #elektronika

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Za to jak rurę by mi szlag strzelił to nie musiałby pół łazienki drogich kafelek skuwać i nie zalałoby mi ściany.
Ps
Tak się składa że jeden kabel w ścianie mi zdechł zaraz po wprowadzeniu się, tylko że tamtego
O ile nie mieszkasz w bloku z prlu czy kamienicy gdzie są jakimś cudem jeszcze aluminiowe przewody to kable tak po prostu nie „zdychają”. Prędzej gniazdko źle podłączone mirku
@Uuroboros: kononowicz podczas remontu łazienki podobno uparł się ze rury mają byc na wierzchu i tak to mniej wiecej wyglada
źródło: fetch
PobierzŻadnych łączeń i zgrzewów w niedostępnych miejscach
Woda lecisz pexem na rozdzielaczaczachi jedyne połączenia masz na samych końcówkach. Do Geberita ukrywasz rewizję
Elektryka też żadnych kostek połączenia jedynie pod kontaktami i przy lampach
Oczywiście tek się robi jak się dla siebie robi. Dla obcego się robi byle jak
@Uuroboros: Estetyka, funkcjonalność (możesz dobie meble dostawić do samej ściany zamiast zostawiać szparę bo rura idzie natynkowo), bezpieczeństwo (przewody na wierzchu siłą rzeczy będą bardziej narażone na uszkodzenia mechaniczne i zmęczenie izolacji od promieni UV, niż jakby były schowane pod tynkiem), na upartego to i aspekty sanitarne - te wszystkie rury na wierzchu będą tylko zbierały masę kurzu i syfu.
Komentarz usunięty przez autora