Aktywne Wpisy

GoNutz_pl +780
#rozdajo
Lurkuje tutaj juź od dawna aż wreszcie odważyłem się napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°) tym bardziej, że jest okazja!
Od dosłownie kilku dni jestem odpowiedzialny za pokazanie marki GoNutz.pl w social mediach i zaczynam od Wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamiast finansować facebooka czy tiktoka
Lurkuje tutaj juź od dawna aż wreszcie odważyłem się napisać ( ͡° ͜ʖ ͡°) tym bardziej, że jest okazja!
Od dosłownie kilku dni jestem odpowiedzialny za pokazanie marki GoNutz.pl w social mediach i zaczynam od Wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamiast finansować facebooka czy tiktoka

źródło: 510434-Mango-Suszone-Plastry
Pobierz
Mia900 +16
Wykopki narzekające na panny #tinder , że te:
- mają tatuaże,
- posiadają dzieci z poprzednich związków,
- są ulane,
- w wieku 25-30 lat wyglądają na 40.
Tymczasem ja:
- mają tatuaże,
- posiadają dzieci z poprzednich związków,
- są ulane,
- w wieku 25-30 lat wyglądają na 40.
Tymczasem ja:
1. Kobiety w zagrożonej ciąży - przecież sama chciała zapłodnienia, to niech sobie radzi.
2. Alkoholicy, narkomani, palacze - wystarczy nie ćpać używek.
3. Cukrzycy - wystarczyło się zdrowo odżywiać i się ruszać.
4. Nadciśnieniowcy - po co się stresowali i\lub wódę pili?
5. Ludzie, którzy się uszkodzili na stokach, lodowiskach, rolkach, w górach itd. - wystarczyło siedzieć na dupie w domu.
6. Pijane seby rozwalające się samochodami po imprezie - sami tego chcieli ¯\(ツ)/¯
I tak dalej i tak dalej. Tak naprawdę większość przypadków nagłych wynika z głupoty, lekkomyślności, hodowania choroby (alkoholizm prowadzący do udaru na przykład) i jest to tak naprawdę wina samego poszkodowanego. Generalnie to smutne, że ta wypowiedź pomimo tego, że jest tak niespójna logicznie, tendencyjna i po prostu bez sensu, że się w głowie nie mieści, zdobyła chyba aż 1500 plusów. Może róbmy więc najpierw casting kto zasłużył na pomoc w SORze xD?
Tamten ratownik rzucił taką głupotą, bo widać, że już się wypalił, ale ta masa plusów, które dostał, powoduje u mnie pewne obawy co do sposobu myślenia i systemu wartości większości ludzi.
#samobojstwo #ratownictwo #oswiadczenie
@Dupxo7: no taa, jakby to od nich zależało
@Dupxo7: Nie ładnie tak kłamać, kolego. Tamten ratownik nic takiego nie powiedział.
źródło: a0c235678ffa2106bb89a52d15107b2c197d03177ea672aee2cf4358719c7173,w800
Pobierz1. Kobiety w zagrożonej ciąży - nie liczyła na zagrożenie, chciała i chce urodzić zdrowe dziecko
2. Alkoholicy, narkomani, palacze - pełna zgoda
3. Cukrzycy - nie każdy typ cukrzycy to ten który się nabywa, ale wobec tych których masz na myśli też zgoda
4. Nadciśnieniowcy - nie każde nadciśnienie jest spowodowane używakami czy stresem na własne życzenie
5. Ludzie, którzy się uszkodzili na stokach, lodowiskach, rolkach, w górach
Czy jak ktos lyknie tabletki i potem dzwoni po pomoc to chce czy nie? Moze jak czekales na termin nfz zamiast sie zapisac prywatnie to tez nie chcesz zyc?
To że ktoś ma problemy ze swoim istnieniem / sensem życia nie oznacza, że jest nic nie wart jako człowiek. A już na pewno o jego wartości nie powinien zasądzać ratownik medyczny.
Odstrzelmy się wszyscy jeśli złapie nas coś mocniejszego niż
@Dupxo7: najlepsze podsumowanie. U tego ratownika nie było czuć troski o potencjalnie poszkodowane osoby w wyniku konieczności ratowania samobójczyni tylko pogarda dla niej.
Niby śmiejemy się z Korwina, a chyba większość tutaj przedstawia podobny system wartości "to są idioci, niech giną"
źródło: temp_file4041373077445104246
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@benekxd: a co to takiego stres na własne życzenie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Typ nigdzie nie pisał, że nie warto samobójców ratować, tylko że zajmują czas ograniczonej liczby ratowników medycznych. Jasne, mają za to płacone, ale przez ten czas są wyłączeni. Mam nadzieję, że się nigdy nie przekonasz jak to jest czekać na karetkę ponad godzinę, bo akurat jedyna aktualnie dostępna karetka pojechała do osoby, która
Bo do niczego się nie odniosłeś, ani nie dałeś żadnego argumentu, a ja ci podałem przykłady sytuacji, które typ opisywał w przeszłości.
A z "co innego miał na myśli" to ty wyskoczyłeś, bo dziecko po przeczytaniu tamtego wpisu nie doszło by do takich wniosków z d--y jak ty xD