Wpis z mikrobloga

#metal #vikingmetal
#cultowe (1486/1000)

Bathory - Through Blood by Thunder z płyty pt. Twilight of the Gods (1991)

Było już pod tagiem paru Quorthonów, ale z ostatniego albumu klasycznej dyskografii Bathory jeszcze nic. A Through Blood by Thunder muszę dać choćby ze względu na gitarową solówkę, z kategorii tych, które określam per "kozacka". Nie jest szczególnie wirtuozerska, uj wie, może nawet kiedyś potrafiłem ją zagrać, ale za to jak to "siedzi" w klimacie całego numeru pięknie!

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #metal #vikingmetal 
#cultowe (1486/1000)

Bathory - Through Blood by Th...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mortadelajestkluczem: mimo zbliżającej się czterdziestki nadal lubię nosić koszulki Bathory, moim ulubieńcem jest kozioł z pierwszej płyty. Żadna inna kapela (no, prócz Nasum i Unholy Grave) tak często nie ląduje na mojej p----i. Nostalgia? Nostalgia!

@cult_of_luna: solówka z Through Blood by Thunder z Twilight of the Gods, choć krotka, mało "technicza", to nadal nie usłyszałem drugiej takiej, która robiłaby takie wrażenie na mnie. Cholera, Quorthon miał to "coś".
  • Odpowiedz