Wpis z mikrobloga

Suplementujecie L-Teaninę? To ten relaksujący związek z zielonej herbaty. Odkąd biorę (z 2 tygodnie) zaczęły się u mnie bardzo realistyczne sny, a ostatnio coraz częściej się w nich budzę i mam świadome sny. Biorę raczej nie więcej niż 400mg dziennie, czyli dwie kapsułki. Jakie macie doświadczenia? Macie podobnie?

#zdrowie #sny #swiadomesnienie #suplementy #pytanie #psychodeliki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Suplementujecie L-Teaninę? To ten relaksujący związek z zielonej herbaty. Odkąd biorę (z 2 tygodnie) zaczęły się u mnie bardzo realistyczne sny, a ostatnio coraz częściej się w nich budzę i mam świadome sny. Biorę raczej nie więcej niż 400mg dziennie, czyli dwie kapsułki. Jakie macie doświadczenia? Macie podobnie?

@ZanZani: L-teanina to faktycznie świetny suplement, zwłaszcza jeśli chodzi o relaks, redukcję stresu i poprawę jakości snu. Działa na fale alfa w mózgu,
  • Odpowiedz
  • 1
@divinemadrid: ok chat gpt

@Piks0n a bardzo dobrze, mega fajnie na relaks i wyluzowanie wpływa, ogólnie bardzo polecam, zawsze tylko zioła brałem na takie rzeczy, nie sądziłem że to będzie takie mocne i dobre, no i tanie
  • Odpowiedz
  • 2
@psiversum: jesli przesadzisz to tak, możesz mieć taki nadmierny relaks. Jak wezmę 2x przed snem to tak jakbym wypił bardzo dużo mocno uspokajających kropli walerianowych. W mniejszej dawce masz lepszą koncentrację i łatwiej się pracuje, łatwiej wejść we flow. Piszą że to wpływa na mózg że działa w spokojnych falach alfa zamiast w falach beta myślenia i to czuć. Zdecydowanie warto z jedną kapsułkę przed pracą wypróbować, szczególnie jeśli jesteś
  • Odpowiedz