Aktywne Wpisy

PrzylepkaZniszczenia +984
MrRidiculous +132
#gielda Jestem na minusie na super bezpiecznej inwestycji w ETF S&P 500 która miała mi dawać 15% rocznie i emeryturę w wieku 40 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do kogo mam się zwrócić o zwrot środków?
Ludzie z----------ą jak woły w tych kołchozach, biurach często chyba tylko dla samego faktu z----------a, albo będąc bardzo naiwnym dali sobie wmówić że jak będą ciężko tyrać dla pana to osiągną sukces. Przepracuj całe życie w jednej robocie do emerytury (jeśli dożyjesz i rak cię nie wykończy) a później na starość zostaniesz z torbą leków, zapomniany przez wszystkich i z żalem w sercu, bo zamiast korzystać z życia i tworzyć wspomnienia to wolałeś je przepuścić przez palce.
Żyjemy niewiele lepiej od niewolników, bo po opłatach i tak ledwo co nam zostaje, a czasu mamy mniej, niż kiedykolwiek. Wszystko na szybko, wszystko na już, ciągły pośpiech, zawsz tylko SZYBCIEJ i SZYBCIEJ- współczesne tempo życia i poziom stresu są niewyobrażalne, a potem zdziwienie że depresja to już choroba cywilizacyjna. Ale tu lepiej nie będzie, bo ludzie sami się godzą na ten wyścig szczurów i chętnie w nim uczestniczą. 300 dni odrabiania pańszczyzny w roku i "byle do piątku, byle do urlopu" i tak do śmierci. Znaczna część ludzi już po prostu nie potrafi się zatrzymać, odetchnąć i się zastanowić - ,,po co to wszystko?".
Bądź dobrym pracownikiem który wyrabia 200% normy, ale jeśli będzie trzeba to twój pracodawca bez problemu zwolni cię po 15 latach pracy bez najmniejszych skrupułów i pożegnania, bo jesteś tylko cyferką w excelu, a nie człowiekiem. I te normictwo zamiast coś zmienić, zamiast próbować wyjść na swoje i tak spędzą resztę swojego życia jako NPC. Myślę, że ten wpis zarezonuje tylko z garstką. Dla większości populacji największą przygodą i osiągnięciem w życiu będzie awans.
#pracbaza #niepopularnaopinia #bekazpodludzi #kolchoz #przegryw #depresja
Ty dalej za najniższa?
Dalej na wynajmie?
Ha tfu na to wszystko. Ja chce po prostu odpocząć.
@Fekalny_okuratnik: akurat ci ludzie, ktorzy storzyli ten system maja sie doskonale (albo ci co po nich przejeli role)
Skoro to i kilka innych opcji dostępne dla garstki wybranych jest wyjściem z tego kołowrotka dla chomika to po co zarzucać taką wypowiedź?
@daniello87: Za zasoby generowane przez tych, którzy z tymi oczywistymi faktami się nie zgadzają.