Oho, kolejny polski piłkarzyk co jest talenciakiem z football managera, który kręci noskiem przed wypożyczeniem do niższej ligi, bo jeszcze go w fifie nie będzie i se sobą na konsolce nie pogra, a finalnie jest za słaby na najgorszy klub w lidze i musi grać w 3 ligowych rezerwach (ale w EA tego nie wiedzą).
Aż się przypomina Kacperek Kozłowski, co w wieku 17 lat udzielał wywiadów że nie czuje potrzeby posiadania laptopa, gdy sztab reprezentacji, gdzie debiutował jako najmłodszy piłkarz w historii euro, dawał mu analizy na pendrive, że aż Lewandowski musiał mu sprzęt kupić. Co udzielał wywiadów, opowiadając jak to "ze swoją kobietą" leci na wakacje i jak to ma na wszystko wywalone bo on jest OG co chce se zdobyć złotą piłkę. I finalnie w wieku 21 lat wylądował w średniaku kebab ligi, nie debiutując nawet w Brighton, które dało za niego ponad 10 mln euro. I gor Strzałek kolejny, co przed 18 wyrwał studentkę, na 18 wyjechał nowym mercedesem z salonu, tik toki, modne fryzurki, dziarki i zdjęcia z wakacji w drogich koszulach premium, a ostatecznie kopiący w Termalice (ten przynajmniej się nie obsrał przed wypożyczeniem).
Wy powiecie że coś w szkoleniu nie gra, że nie jesteśmy w stanie produkować ofensywnych zawodników. Ja powiem że produkujemy takich piłkarzy z potencjałem, który przy pierwszej wypłacie przepada. Bo co może Rejczyk chcieć więcej w karierze, jak pewnie jego starzy tyrają za 4,5 czy nawet 7 tys miesięcznie, a on 2 miesiące po 18 urodzinach dostaje kontrakt od Śląska Wrocław, gdzie donoszono że inkasuje 60 tysięcy zł miesięcznie? Nie wiem, może wprowadzenie obowiązkowych psychologów i doradców finansowych coś poprawi, ale znając życie dojdziemy do takich wniosków w momencie gdy będziemy w totalnej dupie, i wykonamy każdy możliwy fikoł przy 50 reformie szkolenia, jednocześnie patrząc jak dzieciaki w dziurawych butach z Gruzji czy innej Albanii robią kariery, podczas gdy nasi przepadają po przekroczeniu 5 tysięcy obserwujących na instagramach i pierwszych darmowych wejściach na fame mma.
@michalxd21 wielka gwiazda za słaba na najgorszą drużynę ekstraklasy ale on chce wypożyczenia do ekstraklasy i nie będzie się zniżał do jakiejś pierwszej ligi, ja p------ę xD nie chodzi o żaden hajs bo na zachodzie zarobki młodych piłkarze są znacznie większe. Tutaj chyba problemem jest zero pracy z głową.
@Joii: tylko że za granicą ustawia ich do pionu to że nic nie znaczą, są tylko jednymi z wielu i aby zaistnieć muszą pracować ciężko, inaczej powrót. W Polsce takich wrzucą w wieku 16 lat do składu reprezentacji Polski na MŚ 2040, i już król bo zaczynają się artykuły o nich. W takich Niemczech/Włoszech/Hiszpanii młodzi też mają inaczej, bo kluby sprowadzają kopaczy z całego świata i jeśli nie wejdą na
@michalxd21: 60 tysięcy miesięcznie? Z taką pensją to siedziałbym w Śląsku niezależnie od ligi ( ͡°͜ʖ͡°) Zarobki w Śląsku w przełożeniu na jakość tamtejszych piłkarzy to chyba jakiś eksperyment społeczny
@michalxd21 Z tego co pamiętam to Rejczyk przyszedł do Śląska z Legii. Legia chciała go zatrzymać ale nie dawała gwarancji gry. Podejrzewam, że Śląsk musiał mu takie gwarancję zaproponowac i w związku z tym ma tak skonstruowany kontrakt, że klub musi płacić jakieś kary za brak gry - niestety takie mamy realia w polskiej piłce.
@Porut: jeszcze grzecznie głosują i wybierają na 2 kadencję krętacza po Collegium Humanum co e-prostytutkę zatrudniał i udostępniał jej urząd na plan filmowy ( ͡°͜ʖ͡°)
Trenowałem na AWF, miałem tam sporo znajomych, siedziałem w akademiku, poznałem kilku piłkarzy z różnych stron. Po tym wnoszę, że piłkarze to najbardziej s---------e środowisko w Polsce. Jak tam na poziomie czwartej ligi gościom sodówa o--------a, to co taki gość ma osiągnąć w prawdziwym sporcie? No i przygotowanie motoryczne to jakaś porażka, czemu nie można się dziwić, jeśli permanentnie unikają ćwiczeń i na rozgrzewkach czy treningach motorycznych
@michalxd21 Generalnie to mi się wydaje, że mielibyśmy fajną reprezentację i jakiś potencjał, gdyby pracowano mocno nad mentalem i psychiką od początku młodego wieku. Bo wydaje się, że trenerzy zupełnie nie radzą sobie z młodymi, a oni sami ze sobą też nie. Pewnie mieliśmy już talenty większe od Lewandowskiego, ale żaden z nich nawet w połowie takiego mentalu nie miał. Poza tym, o ile ogólnie piłkarz to jest prestiż (w końcu
@Mekeos: kult? XD Miałem takiego jednego znajomego, co właśnie kopał piłkę i to w A-klasie, ale wiadomo, włoski na żelik, jeansowe dopasowane rureczki i kurteczki, bajerka że co chwila to nowa na mecze kibicować przychodziła i kariera zakończona jeszcze przed końcem technikum, bo alimenty i trzeba było na szparagi do niemca zasuwać ( ͡°͜ʖ͡°)
@Mekeos: Oczywiście, że tak. Tylko tych młodych szkoli PRLowskie dziadostwo i cwaniaczki. Miałem na AWFie zajęcia z obecnym szefem KPZPN (kujawsko-pomorskie). Gość generalnie spoko, akurat nie PRLowski dziad a młody gość, ale był typowym polskim-piłkarskim cwaniaczkiem, a takim podejściem gardzę.
@michalxd21 Słowa pomyliłem, ale chyba wiadomo o co mi chodzi. Kibice rozpuścili piłkarzy, a o każdym nowym młodym talencie zaraz się rozpisują czy to w skali kraju, czy jak ktoś kopnie gdzieś prościej to lokalnie już szuka się sensacji.
Aż się przypomina Kacperek Kozłowski, co w wieku 17 lat udzielał wywiadów że nie czuje potrzeby posiadania laptopa, gdy sztab reprezentacji, gdzie debiutował jako najmłodszy piłkarz w historii euro, dawał mu analizy na pendrive, że aż Lewandowski musiał mu sprzęt kupić. Co udzielał wywiadów, opowiadając jak to "ze swoją kobietą" leci na wakacje i jak to ma na wszystko wywalone bo on jest OG co chce se zdobyć złotą piłkę. I finalnie w wieku 21 lat wylądował w średniaku kebab ligi, nie debiutując nawet w Brighton, które dało za niego ponad 10 mln euro.
I
gor Strzałek kolejny, co przed 18 wyrwał studentkę, na 18 wyjechał nowym mercedesem z salonu, tik toki, modne fryzurki, dziarki i zdjęcia z wakacji w drogich koszulach premium, a ostatecznie kopiący w Termalice (ten przynajmniej się nie obsrał przed wypożyczeniem).
Wy powiecie że coś w szkoleniu nie gra, że nie jesteśmy w stanie produkować ofensywnych zawodników. Ja powiem że produkujemy takich piłkarzy z potencjałem, który przy pierwszej wypłacie przepada. Bo co może Rejczyk chcieć więcej w karierze, jak pewnie jego starzy tyrają za 4,5 czy nawet 7 tys miesięcznie, a on 2 miesiące po 18 urodzinach dostaje kontrakt od Śląska Wrocław, gdzie donoszono że inkasuje 60 tysięcy zł miesięcznie? Nie wiem, może wprowadzenie obowiązkowych psychologów i doradców finansowych coś poprawi, ale znając życie dojdziemy do takich wniosków w momencie gdy będziemy w totalnej dupie, i wykonamy każdy możliwy fikoł przy 50 reformie szkolenia, jednocześnie patrząc jak dzieciaki w dziurawych butach z Gruzji czy innej Albanii robią kariery, podczas gdy nasi przepadają po przekroczeniu 5 tysięcy obserwujących na instagramach i pierwszych darmowych wejściach na fame mma.
#mecz #footballmanager #ekstraklasa #ekstraklasaboners
źródło: image
PobierzZarobki w Śląsku w przełożeniu na jakość tamtejszych piłkarzy to chyba jakiś eksperyment społeczny
Trenowałem na AWF, miałem tam sporo znajomych, siedziałem w akademiku, poznałem kilku piłkarzy z różnych stron. Po tym wnoszę, że piłkarze to najbardziej s---------e środowisko w Polsce. Jak tam na poziomie czwartej ligi gościom sodówa o--------a, to co taki gość ma osiągnąć w prawdziwym sporcie? No i przygotowanie motoryczne to jakaś porażka, czemu nie można się dziwić, jeśli permanentnie unikają ćwiczeń i na rozgrzewkach czy treningach motorycznych
Komentarz usunięty przez autora