Wpis z mikrobloga

Seiko kupiony w dużej promce, cały czas w rotacji, ale przez ostatni miesiąc częściej i nieraz skorzystałem z długiej rezerwy. Aż po jednym weekendzie patrzę, a tam 5 minut muszę korygować.
Myślę sobie, że sprzedali mi rozregulowany zegarek i że pójdzie na gwarancję, ale apka androidowa jest słabą podstawą, mimo pokazywania +40. Kupiłem z chin timegraphera bo się przyda na przyszłość do oceny konieczności serwisowania, przy okazji jakiś rozmagnesowywacz jak sugerował filmik na YT o regulacji (może inne chińskie cuda spróbuję wyregulować)
Timegrapher przyszedł: +50 ( _)
To już jak będzie czas koniecznie na gwarancję.
W międzyczasie przyleciał demagnetyzer. Dwie sekundy pracy, pomocniczy kompas, timegrapher: -1 ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
#zegarki #seiko
niegwynebleid - Seiko kupiony w dużej promce, cały czas w rotacji, ale przez ostatni ...

źródło: temp_file6578447336863005742

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nudel1306: demagnetyzer za 45 zł
timegrapher niestety drogi - 464 z kuponami - ale to inwestycja na lata - mam zamiar utrzymywać około 10 w kolekcji więc będzie trzeba serwisować. Będę widział moment, w którym już lepiej się umawiać na serwis.
Ale widzę, że androidowy jest całkiem skuteczny (to jedna z rzeczy które bardzo chciałem sprawdzić), więc na początek wystarczy każdemu
  • Odpowiedz