Aktywne Wpisy

lubie-sernik +61
Dobra nikt mi nie doradził jak odzyskać fotki skasowane z androida. Z kosza tez mi skasowały.
Macie tyle co mi zostało xD
Ja już w domu jestem, mega pijany hah xD ja juz nigdy nie pije obiecuje!
#sernikpodrozuje
Macie tyle co mi zostało xD
Ja już w domu jestem, mega pijany hah xD ja juz nigdy nie pije obiecuje!
#sernikpodrozuje
źródło: 1000058251
Pobierz
Lolenson1888 +2

W zeszłym roku pracowałem dla faceta w Anglii. Jakiś czas temu wypełniłem wniosek o zwrot podatku, ale po pewnym czasie dostałem list z informacją, że nie mają żadnych danych potwierdzających, że mój pracodawca odprowadzał za mnie podatki.
Pracowałem u niego przez pół roku na self-employed, czyli dostawałem wynagrodzenie pomniejszone o 20% podatku, który teoretycznie powinien odprowadzać mój szef. Od dwóch tygodni próbuję się z nim skontaktować przez wszystkie możliwe komunikatory, ale nie odpowiada na żaden z nich. Mam kontakt z jednym znajomym, który nadal u niego pracuje, więc wiem, że firma wciąż działa.
I teraz pytanie do Was – jak najlepiej to rozegrać? Oczywiście fajnie byłoby odzyskać zwrot podatku, ale jeszcze bardziej zależy mi na tym, żeby dostał jak najwyższą karę. Wkurza mnie, że koleś zarabia ogromne pieniądze, a robi przekręty na takich drobnych sprawach.
Mam korespondencję z WhatsAppa, dowody przelewów oraz listę w Excelu z ilością przepracowanych godzin i datami. Wiem, że na gov.uk można zgłosić kogoś anonimowo, ale chcę mieć pewność, że rzeczywiście poniesie konsekwencje.
Ma ktoś pomysł, jak dobrać się do Janusza z Anglii?
Dzięki!
#prawo #anglia #podatki #oszukujo #pracbaza
Większość ludzi których znam i pracują dla kogoś na self employed również rozliczają się w ten sposób,a część dostaje wypłatę brutto i sama się rozlicza.
Zgłosiłem go za pomocą biura podatkowego do hmrc i mają parę tygodni żeby odpowiedzieć.
Nauczka na przyszłość :(.Zawsze rozliczałem się na self employed bez problemu.Zdziwiłem się bo koleś dla którego pracowałem kręcił grubą kasą,a mimo to dał się zeszmacić dla paru groszy :(.
Wiem że biuro z którego korzystałem użyło CIS jako dowód,tylko teraz nie wiem czy jest możliwy zwrot podatku który nie został zapłacony.Czy koleś dla którego pracowałem musi go zapłacić.Czy czeka go jakaś dodatkowa kara?
Za parę tygodni mam dostać odpowiedź.
Malo tego, Twoj pracodawca juz po dwoch miesiacach od kiedy nie zaplacił CIS dostał upomnienie i kare 100 funtow. A pozniej kolejne kary i odsetki za zwłoke.
Udało mi się odzyskać zwrot podatku :).
Tylko nie wiem czy człowiek dla którego pracowałem dostał jakąś karę.Dostałem tylko list z hmrc że dowody które im dostarczyłem są wystarczające i wysyłają zwrot na moje konto.