Wpis z mikrobloga

Na takie teksty dało się złapać 700 "inwestorów", którzy przekazali spółce ok. 100 mln zł.
Od półtora roku nie widzieli swoich pieniędzy.

Co najśmieszniejsze: niektórzy wciąż wierzą, że odzyskają swoją kasę.

Bądźcie czujni

#assay #uokik #knf #inwestycje #prokuratura
virgola - Na takie teksty dało się złapać 700 "inwestorów", którzy przekazali spółce ...

źródło: image

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@virgola: pieniądze raczej przepadły (w tym moje). A ludzie głosowali bo co mieli zrobić.

Tak btw, nie widzę na tym tagu aby ktoś o tym informował, ale z informacji z UOKiK wynika, że ostrzeżenie, które wydali jest prawomocne. Sąd przyznał im rację. A sama decyzja jeszcze nie jest oceniona (ktoś wcześniej pisał, że sąd uchylił decyzję UOKiK).
Rozier - @virgola: pieniądze raczej przepadły (w tym moje). A ludzie głosowali bo co ...

źródło: IMG_2444

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
Bardzo Ci dziękuję za te informacje! Super cenne. Assay przegrywa na całym froncie.

ktoś wcześniej pisał, że sąd uchylił decyzję UOKiK

@Rozier: To było napisane w gazecie wyborczej, która była chyba zainspirowana przez ludzi z Assay. Stąd taki wydźwięk.
  • Odpowiedz
  • 1
A ludzie głosowali bo co mieli zrobić.

@Rozier: Mogli po prostu nie głosować za układem!
Jeśli ktoś głosuje za układem, to akceptuje jego warunki, czyli zgadza się, żeby świetle prawa zabrali mu 50% środków plus odsetki.
Poza tym układ był (i jest) niemożliwy do spełnienia, po co więc na niego głosować?!
  • Odpowiedz
@kamil_kamil12345K: nie miałem gdzie zamontować, ale pytałem całkiem niezobowiązująco jak tam restrukturyzacja idzie () niestety byłem na jakimś wycieczkowcu na Karaiby i musiałem kończyć!
  • Odpowiedz