Aktywne Wpisy

Anonek463 +86
I ludzie w komentarzach którzy chętnie podkreślają, że jeżdżą 20-letnimi śmietnikami.
Na pewno każdy z nich z wyboru jeździ starym autem zamiast nowym Audi. I wcale nie chodzi tu o zarobki czy samooszukiwanie się ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie zrozumcie mnie źle, sam mam 20-letni samochód, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie
Na pewno każdy z nich z wyboru jeździ starym autem zamiast nowym Audi. I wcale nie chodzi tu o zarobki czy samooszukiwanie się ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie zrozumcie mnie źle, sam mam 20-letni samochód, ale nie zmienia to faktu, że zdecydowanie

źródło: image
Pobierz
Tdxd +80
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Wystawiłem auto na ototmoto. Napisał do mnie jakiś Niemiec. Chce go kupić praktycznie w ciemno jako prezent dla swojego syna. Chce wysłać firmę do odbioru. Sprawa trochę dziwna, ale jak na razie wszystko wygląda ok. Napisałem, że wydanie auta tylko po przelewie a osoba odbierająca musi mieć jego upoważnienie. Na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę? Jak dla mnie sprawa ma jakieś drugie dno dlatego pytam.
#kiciochpyta #samochody #handel #sprzedamauto
@Padre44: uważaj, może się śmiać, gdy będzie kupował
@Padre44: tym bardziej scam, kasa przy odbiorze albo niech pali wroty, będzie na zasadzie wyśle potwierdzenie przelewu wydaj to ziomkowi, a hajsu nie zobaczysz ;)
Albo powie ze musisz zapłacić za pośrednika i ci to potem zwrócą
Albo powie ze wplaca pieniądze pośrednikowi i dostajesz je jak przekażesz auto
Oczywiście w żadnym wypadku nie zobaczysz pieniędzy a w drugim jakiś cięć zi zabierze samochód
@Moonman: Czy ja wiem. Gość dla którego kiedyś pracowałem kupował w ten sposób rocznego GLSa z Niemiec. Dokumenty, przelew, transport. I tak tylko napomknę, że mówimy tutaj o aucie za bańkę :)
Ściema 100%. Ale możesz pociągnąć wątek, w pewnym momencie gość ci wyśle potwierdzenie przelewu lub coś w ten deseń i stronę, na kt órej będziesz musiał się zalogować do swojego banku i odebrać przelew. Oczywiście strona jest fałszywką i służy tylko po to, aby przechwycić twoje dane logowania do banku i późniejszego wyczyszczenia ci konta.
Ale mam propozycję: możesz dojść do momentu logowania się na tej fałszywej stronie. Ale
@Padre44: A więc dobrze pomyślałeś. Poza tym absolutnie nigdy nie można wysłać nikomu takich danych w ciemno.