Aktywne Wpisy

cirilla1989 +450
Może to dziwne/śmieszne a może nie. 80% klientami kwiaciarni przy cmentarzach są panowie którzy stracili zony/partnerki i kultywują ich pamięć przychodzac nawet 2x w tygodniu zapalić znicza czy kładąc kwiatka. To tak z moich obserwacji z pracy. Smutna prawda o kobietach trochę.
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura

Patus_z_bloku +188
Cześć. Mam do dyspozycji sporą sumę środków pieniężnych (ponad mln zł), z części których chcę skorzystać w ciągu max 5 lat (zakup nieruchomości). Przez najbliższe 2-3 lata środki te nie powinny być mi potrzebne. Myślę o wrzucenie części tej kwoty w obligacje oraz na konto oszczędnościowe (Toyota Bank). Czy w obecnych warunkach podział 700 tys. w obligacje TOS i 400 tys. na konto oszczędnościowe jest dobrym wyborem? Czy może wybrać EDO zamiast TOS lub podzielić te 700 tys. na EDO i TOS w różnych proporcjach? Jak byście to rozegrali?
#obligacje #oszczedzanie #inwestowanie #obligacjeskarbowe
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
1) sam wymyslec jaka bedzie inflacja
2) przekalulkowac to co sie bardziej oplaca
3) Marcin iwuc ma na blogu kalkulator co do zrywania obligacji.
4) Jak nie wiesz jaka ma byc inflacja, to i tak najlepsze co masz to predykcja NBP.
Nie kombinuj z Iwuciami, fortecami, ninjami i innymi szamanami czy giełdą lub ETFami jak nie masz głowy do "finansów", a masz już określony cel i środki na niego. Nie naszalejesz z jakimiś niebotycznymi zyskami,