Wpis z mikrobloga

Jak organizujecie sobie zadania w pracy? W jakim narzędziu? Jestem aktualnie w 3 projektach w pracy, dochodzą też jakieś poboczne małe rzeczy a teraz zastępuję 2 osoby przez tydzień i już się zaczynam gubić - zapominam, że coś było do zrobienia lub nie wiem na jakim etapie jest zlecone przeze zadanie bo o nim zapominam xD

Jira pomaga ale brakuje mi miejsca, gdzie mogę zrzucić dosłownie wszystko co mi wpadnie do głowy żeby o tym nie zapomnieć i zaznaczać, czy w jest trakcie czy zakończone. Próbowałam korzystać z “Planner” od MS Office ale jakoś mi nie odpowiada.

#pracbaza #organizacja #pracait #zarzadzanieprojektami
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Microsoft To Do
- Zadania dodaje się bardzo szybko,
- Posiada widget 'on top', gdzie małe okno jest na wierzchu ekranu,
- Można wybierać zadania do zrobienia na dzisiaj,
- Można tworzyć podział na grupy, przypisywać do osób
- Zadania można planować, powtarzać (rekurencyjne zadania)
  • Odpowiedz
Jira pomaga ale brakuje mi miejsca, gdzie mogę zrzucić dosłownie wszystko co mi wpadnie do głowy żeby o tym nie zapomnieć i zaznaczać, czy w jest trakcie czy zakończone. Próbowałam korzystać z “Planner” od MS Office ale jakoś mi nie odpowiada.

@AcyX: Prawdziwi OG używają tylko Notepad ++ Mordo
  • Odpowiedz
@AcyX: Jeśli firmowo užywacie Jiry, to powinieneś robić to w Jirze. Jeśli chcesz to dla siebie, to Asana jest de best, podstawowa wersja jest za darmo, mają też dobrą apkę na telefon.
  • Odpowiedz
@AcyX: ja dla siebie w excelu robie takie rzeczy. Kazdemu projektowi/zadaniu nadaje numer i kazde zadanie wpisuje do kolejnego wiersza, kolejna kolumny to status, daty i inne. Latwo mozna wszystko wyszukac i wszystko jest pod reka w jednym miejscu
  • Odpowiedz