Aktywne Wpisy

czemu wy nie spicie p----y pracy nie macie czy co

annlupin +17
jakie muzyczki na nocnom najlepiej
źródło: annlupin7763451
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: annlupin7763451
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Co moge powiedzieć. Okulary z opcją zoom są przewaznie na pokazy, gdy chcesz dać obserwatorowi możliwość zbliżenia bez żąglowania okularami. Przydają się też przy kalibracji sprzętu, który trudno się kolimuje, albo do lunetek celowniczych na 1.25" by zwiększyć precyzję bez przekladania szkiel.
Ty potrzebujesz 2" okularu miedzy 24-28mm (maks 30mm) z polem 70* i więcej,
@sanctioned_suicide: Musisz obserwowac w okularach, ktore normalnie nosisz. Przy dlugich ogniskowych okularow nie jest to problem, ale przy okularach z krotka ogniskowa trzeba bardziej zblizyc oko do szkla okularu i przy tanich plooslach i duzych zommach bedzie mega niewygodnie. Po to powastaly okulary lantanowe lub te dopiskiem LER (long eye relief), one maja na
@sanctioned_suicide: ja tam jakimś ekspertem nie jestem. Myślałem o okularze od svbony, który jest bardzo chwalony.
Kup sobie lunetkę 160/F4 od svbony na początek. Mało frustracji i spoko
@sanctioned_suicide: Nie ma takiego montazu :( SW HEQ6 by chodzil na granicy wyrzymalosci, EQ8 to rozsadny wybor, ale to jest juz cena z kosmosu (doslownie), do tego montaz podnioslby tube o okolo metr, wiec do wyciagu bys musial miec schodki czy inna drabine. Sa montaze dobsona elektroniczne, ale to nie chodzi jakos dobrze. Na montazach takich luster montuje sie ewentualnie enkodery polozenia, ale to
@sanctioned_suicide: Moje pierwsze podejscie z 2012
źródło: jup0_12
Pobierzźródło: IS 12-08-09 02-46-37_rg_moon
Pobierz