Po co ludzie kupują w supermarketach napchane chemią pączki z ciasta głęboko mrożonego, zamiast pójść jak człowiek do cukierni i kupić dwa świeże dobrej jakości pączki za 5 czy 10zł od sztuki. Syrop glukozowy, cukier, spulchniacze, marmolada, ciasto głęboko mrożone i mnóstwo innego gówna i to niby w imię jakiejś tradycji? Tradycji, żeby żywic siebie i bliskich g.wnem? #tlustyczwartek #slodycze #dino #auchan #netto #lidl #biedronka #stokrotka #paczek #paczki
1. Dla ogółu ilość > jakość 2. Brak wiary w to, że RZEMIEŚLNICZY pączek za 10 PLN ma inny skład niż ten z biedry za 1.50 (sam podzielam ten pogląd ale nie mam tego problemu bo nie jem w ogóle słodyczy).
@Pawci0o ja mam tak że czasem lubię sobie zjeść Kraftowego pączka wyrabianego przez dziewice o północy w akompaniamencie chłopięcego chóru, a czasem objeść się takim pączkiem za 30 gr 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
@Pawci0o: wiele osób po prostu lubi takie rzeczy, u mnie w pracy np. furorę robią te mrożone kolorowe donaty z lidla czy tam biedry i mimo, że często kupujemy w cukierni/kawiarni którym mamy spoko w okolicy pracy to czasem ktoś specjalnie idzie do biedry i bierze prawie kartony tylko kolorowych xd
@Pawci0o: Dobrze, ale zdajesz sobie sprawę z tego iż całkiem spora część piekarni/kawiarni i cukierni sprzedaje dokładnie te same odmrażane rzeczy co biedronka, lidl, aldi, kaufland czy nawet żabka która jest na każdym rogu, ale drożej? xD
Po co ludzie kupują w supermarketach napchane chemią pączki z ciasta głęboko mrożonego, zamiast pójść jak człowiek do cukierni i kupić dwa świeże dobrej jakości pączki za 5 czy 10zł od sztuki.
@Pawci0o: Poza tym co to jest niby za założenie, że każdy ma kupować lub powinien kupować ''lepszego pączku'' w jakiejś hipsterskiej piekarni płacąc tego dnia jak za złoto bo tajemnicą nie jest to, że jest popyt jest podaż
Syrop glukozowy, cukier, spulchniacze, marmolada, ciasto głęboko mrożone i mnóstwo innego gówna i to niby w imię jakiejś tradycji? Tradycji, żeby żywic siebie i bliskich g.wnem?
#tlustyczwartek #slodycze #dino #auchan #netto #lidl #biedronka #stokrotka #paczek #paczki
źródło: ee4a9162900c861e0e737ab33f8b40f846aea8970061834cade51032b951b915
Pobierz1. Dla ogółu ilość > jakość
2. Brak wiary w to, że RZEMIEŚLNICZY pączek za 10 PLN ma inny skład niż ten z biedry za 1.50 (sam podzielam ten pogląd ale nie mam tego problemu bo nie jem w ogóle słodyczy).
https://www.zeelandia.pl/produkty/1_polepszacze_uniwersalne/180_kaiser_bake_off
https://www.zeelandia.pl/produkty/1_polepszacze_uniwersalne/425_kaiser_mxi
Sam proces produkcji mrożonego pieczywa bez tych dodatków jest trudny, ciężko jest zachować jednorodność takiej bułki, smak nie jest ten sam bo np białka z mąki źle znoszą
@Pawci0o: Poza tym co to jest niby za założenie, że każdy ma kupować lub powinien kupować ''lepszego pączku'' w jakiejś hipsterskiej piekarni płacąc tego dnia jak za złoto bo tajemnicą nie jest to, że jest popyt jest podaż
PS. Zjadłem trzy kartony, a w tym roku dwa prawie już.