Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mireczki, pracuje w pewnym Januszexie od ponad roku. UoP kończy mi się 30 kwietnia. Mój szef wielokrotnie mnie straszył i stosował mobbing. W końcu nie wytrzymałam i poszłam na dwumiesięczne L4 bo i tak nie chciałam tej umowy przedłużać. Mimo wszystko nie chce się sama zwalniać tylko chciałam, żeby ta umowa wygasła.

Jest to moje pierwsze l4 w życiu, namówiona przez chłopaka i rodzinę poszłam, ale źle znoszę psychicznie fakt samego bycia na L4 (syndrom niewolnika Polaka).

No i poinformowałam Janusza, że nie będę przedłużać umowy, do tego muszę zrobić na nowo badania i nie zgadzam się na porozumienie stron. Janusz wpadł w furię, nie wyobraża sobie, że nie złoże wypowiedzenia, ani nie odejdę dobrowolnie.

Ryzykować dyscyplinarke czy ciągnąć to l4 na siłę? Nowej roboty nie widzę sensu rozgrzebywać i Janusz dobrze o tym wie, ale może być nerwowo, a ja już jestem na skraju przez te prace.

#januszex #pracbaza #l4

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Prawo pracy tak chroni pracownika na UOP ze doslownie nic nie moze Ci sie stac. Dyscyplinarniepraktycznie nie da sie zwolnic pracownika o ile nie o-----e takiego ryżu, że pół zakładu pójdize z dymem. Normlanie dopracuj umowę do konca i tyle, yebac Janusza. Martw sie tylko o siebie.
  • Odpowiedz
@bugzer: +sciagnij aplikacje do nagrywania rozmow telefonicznych i zbieraj wszystkei dowody na januszka bo w razei czego moga sie przydac. Jak bedziesz miala na niego jakeis dowody ze stosuje mobbing czy cie straszy to tak mu d--a pęknie, że odejdeisz z pracy jescze z remia uznaniową, żebyś tylko nigdzie tego nie zgłaszała.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: żadną dyscyplinarką nie ryzykujesz, zbyt łatwo jest dyscyplinarkę podważyć w sądzie pracy. Pracodawca sie musi zabezpieczyć że informował, rozmawiał, robił plan naprawczy - bez tego jest w czarnej dupie. A jak Janusz ci sam wypowie umowę to dla ciebie lepiej bo masz prawo do zasiłku od razu oraz odprawy. Wracaj z L4 i czekaj na rozwój sytuacji ale nie składaj wypowiedzenia sama i żadne porozumienie stron
  • Odpowiedz