Wpis z mikrobloga

#mediaexpert #reklamacja #smartwatch #huawei #poradaprawna
Cześć! Użytkowałam smartwatch Huawei GT3 od około półtora roku. Z dnia na dzień, bateria w zegarku przestała działać prawidłowo - wymagał ładowania co 24 godziny, a nie jak do tej pory co 5 dni. Zaniosłam go do reklamacji w ME. Właśnie dostałam odpowiedź, że zegarek ma głębokie mikrorysy na wyświetlaczu, widoczne tylko pod mikroskopem, co eliminuje go z naprawy gwarancyjnej. Tylko, że ja zgłaszałam problem z baterią, a nie wyświetlaczem. Baterii nawet nie sprawdzili. Czy to jest w ogóle zgodne z prawem?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Emka0893: jest zgodne z prawem ale tylko dlatego, że jako powód odrzucenia reklamacji możesz podać absolutnie wszystko. Każdy sklep za pierwszą próbą odrzuci ci reklamacje. Odwołaj się, powiedz, że są upośledzeni i że problem jest w baterii, którą możesz zareklamować na niezgodność towaru z umową jak im gwarancja nie pasuje. Nie kupuj żadnych ściem o mikroryskach. Jeżeli mają do nich problem to niech ci tylko baterie wymienią a przy następnym
  • Odpowiedz
@Pracuje_zdalnie_chyba Wina nie leży po stronie anie Media Expert ani CCSu (autoryzowanego serwisu Huawei). Po prostu chińczyki przyjęli taką strategię i wypinają się na użytkowników. Miałem Huawei P8 lite który wygiął się podczas ładowania i pomimo dostarczenia mnóstwa zdjęć z neta że ten model tak ma, to otrzymałem wiadomość, ze: "zgodnie z zaleceniem gwaranta podana usterka nie jest objęta w ramach gwarancji"
  • Odpowiedz