Aktywne Wpisy

michalxd21 +83
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +14
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Ktoś ma dzieci, które mu narysują laurkę, przytulą i powiedzą kocham cię. Rzeczywiście straszne.
#dzieci #macierzynstwo #bekaztwitterowychjulek #tatacontent #takaprawda
źródło: temp_file541516824670208302
PobierzAle moim zdaniem do wychowania dzieci znacznie lepsze były czasy PRL oraz nawet wczesne 2000 bo może i była bieda ale jednak nie było takiej migracji wewnętrznej i rodzic miał jak odpocząć bo mógł zostawić czy to z dziadkami, teściami, rodzeństwem, pradziadkami.
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: A dziećmi kto się zajmował? Matka? Czy cała rodzina? Teraz cała rodzina jedzie z takiej Stalowej Woli do Rzeszowa czy Krakowa i może i są po za domem ale za to nie mają z kim dziecka zostawić.
@Damianooo_421 powiem ci, że
@bigos555 jest zbyt duża dysproporcja między promocją posiadania dzieci i nie posiadania oraz zbyt duże przyzwolenie na nienawiść do dzieci. Poza tym promocja rodzicielstwa często kończy się tak:
źródło: temp_file8342662090690693513
Pobierz@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE xD Just wybierz dobry zawód bro, Gorzej jak no źle wybrałeś z jakiegoś powodu i jesteś w wojewódzkim z dziewczyną i nie macie komu zostawić
źródło: temp_file7033704549667036985
Pobierz@WielkiNos: Jestem pewien, że ta dysproporcja ciągle jest na korzyść promocji macierzyństwa.
Jest różnica między tym, że ktoś nie ma dzieci, a tym, że nie ma dzieci i opiera na tym cały swój content w internecie, jednocześnie tworząc modę na nieposiadanie dzieci.
źródło: temp_file5262896394935163223
PobierzMoże zwyczajnie dzieli się przemyśleniami? Gdybyś zobaczył stronę "Żałuję rodzicielstwa" to byś zszedł na zawał z resztą uważam że jeżeli ktoś opera swoją decyzję o posiadaniu potomstwa na podstawie jakiegoś instagrama czy tick toka to dobrze że nie ma dzieci.
Jak pracując na czarno chcesz dostać kredyt na mieszkanie w wojewódzkim? XD Typie odklejka sroga. Z resztą już wiedzę jak ktoś kto pracował całe życie jako nauczyciel nagle idzie pracować fizycznie i przez kilka miesięcy dostaje głodową stawkę na czarno XD
Jeszcze z gastro wyjechał. Juz widzę jak matka po tabace w gastro będzie poświęcać się dla dzieciaka albo niewyspana chodzić do pracy z resztą to po prostu nie jest
@WielkiNos: No właśnie o tym mówię. Tu dzieciarz atakuje i pluje jadem, czyli tak jak pisałem. Obie grupy szczują i antagonizują zgodnie z tym co promują i nagradzają algorytmy.