Wpis z mikrobloga

@Satan_Was_a_Babyboomer nie było migracji? XDDDDD moj tata w wieku 14 lat ze wsi musial jechac do miasta do pracy zeby pomoc utrzymac rodzine taka bieda byla a wy p---------e ze kiedys bylo latwiej, lata 50texDDDDD PRACOWAL PO 12h a potem szedl na trening i spac, zyjecie w najlepszych czasach w calym istnieniu Polski, jest złoty wiek prawdziwy, gospodarczo i socjalnie przebijamy 90% krajow na swiecie i do tego jeszcze takie bzdury
  • Odpowiedz
  • 18
*Ja pie$dole, jak tak kochacie te dzieci to sobie wynajmijcie surogatke niech wam urodzi z piątkę i tyle zamiast płakać na wykopie jakie to polski złe, bo rodzić nie chcą. Razem z żoną mamy dokładnie takie samo podejście jak ta laska ze screen i ch$j mnie obchodzi co o tym mylą wykopki gdzie połowa to jakieś piwniczniaki i ich największym marzeniem jest dotknięcie kobiety choćby palcem XD*

@Damianooo_421 powiem ci, że
  • Odpowiedz
@Herubin: Zdajesz sobie sprawę że piję do tego że było po prostu łatwiej wychować dzieci bo większosć osób miała tą rodzinę na miejscu? Moi rodzice też wyjeżdżali w '90 i '00 zagranicę i mnie wychowywali dziadkowie, o wujowstwo. Teraz nie miałbym takiej możliwości.

@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE xD Just wybierz dobry zawód bro, Gorzej jak no źle wybrałeś z jakiegoś powodu i jesteś w wojewódzkim z dziewczyną i nie macie komu zostawić
  • Odpowiedz
@WielkiNos: To jest po prostu kryzys kobiecości. Laski robią wszystko by nie ciążyły na nich zadne obowiązki i żadna odpowiedzialność. Już nie nadają się na matki nawet i nie chcą mieć dzieci. Za to ich oczekiwania stałe rosną. Pasozyty
  • Odpowiedz
jest zbyt duża dysproporcja między promocją posiadania dzieci

@WielkiNos: Jestem pewien, że ta dysproporcja ciągle jest na korzyść promocji macierzyństwa.

Poza tym promocja rodzicielstwa często kończy się
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: Słuchaj, ale to nie chodzi o to, że ktoś szczuje na bezdzietnych, tylko o to że demonizuje się posiadanie dzieci.

Jest różnica między tym, że ktoś nie ma dzieci, a tym, że nie ma dzieci i opiera na tym cały swój content w internecie, jednocześnie tworząc modę na nieposiadanie dzieci.
  • Odpowiedz
@sanderus
Może zwyczajnie dzieli się przemyśleniami? Gdybyś zobaczył stronę "Żałuję rodzicielstwa" to byś zszedł na zawał z resztą uważam że jeżeli ktoś opera swoją decyzję o posiadaniu potomstwa na podstawie jakiegoś instagrama czy tick toka to dobrze że nie ma dzieci.
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer ee? Po roczku masz zlobek a 3 latek chodzi do przedszkola. Dwie osoby pracujace nie stac na niańkę? W wojewodzkim zycie jest tansze, jak zle wybrales zawod to idz na malarza, albo mechanika zrob zawodowke cokolwiek. Takie pisanie nierobów i tyle. Naucz sie wykonczeniowki to 25k miesiecznie na czarno spokojnie wyciagasz, jest tyle mozliwosci, daj spokoj. Jedz do Gdanska idz na stocznie naucz sie fachu 6-8k spokojnie, w gastro full
  • Odpowiedz
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE

Jak pracując na czarno chcesz dostać kredyt na mieszkanie w wojewódzkim? XD Typie odklejka sroga. Z resztą już wiedzę jak ktoś kto pracował całe życie jako nauczyciel nagle idzie pracować fizycznie i przez kilka miesięcy dostaje głodową stawkę na czarno XD

Jeszcze z gastro wyjechał. Juz widzę jak matka po tabace w gastro będzie poświęcać się dla dzieciaka albo niewyspana chodzić do pracy z resztą to po prostu nie jest
  • Odpowiedz
czyżby?

@WielkiNos: No właśnie o tym mówię. Tu dzieciarz atakuje i pluje jadem, czyli tak jak pisałem. Obie grupy szczują i antagonizują zgodnie z tym co promują i nagradzają algorytmy.
  • Odpowiedz